profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Ļoti gribas tikt Top 3, bet nekas nenotiks, ja palikšu ārpus trijnieka

Mārtiņš Jankovskis 26.11.2014 - 07:54 Nitišs: Ļoti gribas tikt Top 3, bet nekas nenotiks, ja palikšu ārpus trijnieka
Reinis Nitišs savā ofisā. Foto: reinisnitiss.com

Jau šīs nedēļas nogalē tiks dots starts sezonas pēdējam pasaules rallijkrosa čempionāta posmam. Šobrīd zināms, ka pasaules čempions ir Peters Solbergs, bet otrās un trešās vietas liktenis, tāpat kā arī pārējo vietu, vēl nav zināms. Šobrīd otrais ir Tomas Heikinens, kurš par 17 punktiem apsteidz Reini Nitišu. Ja Heikinena otrā vieta ir diezgan stabila, tad Reiņa trešā pozīcija nav stabila, jo trīs punktus mūsu sportistam zaudē Timijs Hansens, 11 punktus atpaliek Andreas Bakeruds, bet 24 punktus zaudē Antons Marklunds.

Pirms došanās uz Argentīnu portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Reini Nitišu, kurš atzina, ka ir gatavs izšķirošajai kaujai.


Foto: reinisnitiss.com

''Cīņa būs ļoti sīva, jo jācīnās gan par saviem punktiem, gan arī komandas labā, kas šobrīd ražotāju kausā atkritusi uz otro vietu. Jau šobrīd esmu izdarījis lielu darbu, jo pirms sezonas mans mērķis bija Top 12. Ir jāsaprot, kur mēs esam un ar ko cīnāmies. Protams, ļoti gribas, beidzoties sezonai, tikt Top 3, bet nekas nenotiks, ja debijas reizē palikšu arī ārpus Top 3. Tur neviens nav aizbraucis sēnes lasīt (smejas). Tur visi ir ātri un spēcīgi braucēji, tāpēc ir jābūt apmierinātiem ar jebkuru rezultātu, kāds beigās būs. Protams, gan pašam, gan arī apkārtējiem gribas, lai uzvaras būtu katrā posmā, bet tā nenotiek,'' stāsta Reinis Nitišs.

''Pēdējo gadu laikā ir sanācis tā, ka man nākas kādam piekāpties. Līdz šim visu laiku man sanāca uzvarēt, taču šogad man tas nebija pa spēkam. Taču tas ir tikai normāli un tādam brīdim agri vai vēlu bija jāpienāk. Gribu jau šobrīd visiem apkārtējiem pateikt, ka tas, ko esam izdarījuši, jau ir daudz, jo visi pārējie rallijkrosā jau ir braukuši divus, trīs vai pat četrus gadus.
Pēdējā posmā par otro un trešo vietu cīnīsies pieci sportisti, kas parāda to, cik sīvs un aizraujošs ir šis čempionāts. Taču jebkurā gadījumā iešu un cīnīšos līdz galam!'


Foto: reinisnitiss.com

''Braukšu savā tempā un jācer, ka ar to pietiks, lai nosargātu trešo vietu. Arī ar braucējiem šobrīd situācija ir saspīlētāka, bet tas ir saprotams, jo visi grib nostartēt pēc iespējas labāk. Brīžiem ir tā, ka daudzi nāk klāt un saka, ka tu esi ātrākais, labākais, tu uzvarēsi, bet brīžiem tas tomēr nedaudz traucē un dažos posmos varbūt pat tas man nav ļāvis uzrādīt labāku rezultātu, jo izjūtu atbildību no cilvēkiem,'' nobeidz Nitišs.

Kopvertējums pirms pēdējā posma:
1 Petter SOLBERG Citroën DS3 252
2 Toomas HEIKKINEN VW Polo 201
3 Reinis NITIŠS Ford Fiesta ST 184
4 Timmy HANSEN Peugeot 208 181
5 Andreas BAKKERUD Ford Fiesta ST 173
6 Anton MARKLUND VW Polo 160
7 Timur TIMERZYANOV Peugeot 208 142
8 Pontus TIDEMAND Audi S1 84
9 Robin LARSSON Audi A1 76
10 Henning SOLBERG Citroën DS3 68
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png