profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valts Zvaigzne: „Jādara viss, lai sasniegtu mērķi”

Go4speed 29.05.2011 - 21:23 Valts Zvaigzne: „Jādara viss, lai sasniegtu mērķi”

28. un 29. maijā notikušajā O!Kartes Akadēmijas pirmajā atlases kārtā dalībniekiem bija iespēja parādīt savas spējas gan braukšanā, gan erudīcijā un komunikācijā. "Go4speed" aprunājās ar tiem Akadēmijas dalībniekiem, kuri sevi prezentēja visveiksmīgāk. Aprunājāmies par to, kā viņi vērtē divas atlases kārtā pavadītās dienas, viņu ieguvumus un zaudējumus.

Jānis Kārkliņš: „Darīju visu ko varēju izdarīt. Visur, kur braucu, centos nobraukt ātri un precīzi. Ar komunikāciju vienīgā problēma ir valodas - pie tā es strādāju, mācos un mācīšos arī turpmāk. Tā kā līdz otrajai atlases kārtai jau būs progress. Ar krievu valodu iespējams būs grūtāk, bet angļu valodu mācos jau tagad. Vasarā būs jāstrādā, brīvlaiks ies gar degunu." Kārkliņš savu pirmo startu rallijā plāno jūlijā sākuma rallija „Latgale 2011" ietvaros.

Mārcis Ķenavs: „Vakar un šodien centos no sevis parādīt visu, ko esmu iemācījies - manuprāt tas arī izdevās un ceru, ka tiksimies arī finālā. Mana stiprā puse noteikti ir asfalta segums, tieši tāpēc man pirmajā dienā tik labi veicās asfalta trajektoriju testā. Kā sliktās puses varu minēt to, ka vēl man nav tik liela pieredze, lai varētu pilnvērtīgi piedalīties rallija sacensībās, tas protams nāks ar laiku. Komunikācijas testu rezultāti man bija labi, vienīgais varētu uzlabot krievu un agnļu valodu. Turpināšu strādāt pie rallija treniņiem ar treneri Uldi Briedi - domāju, ka tas palīdzēs sasniegt rezultātus un tie būs redzami jau tuvākajā rallijsprintā „Jēkabpils-Madona 2011"."

Ralfs Sirmacis: „Spēcīgā puse man ir braukšana, ar komunikāciju varētu būt, ka ir sliktāk. Testos man ieteica runāt pašpārliecinātāk. Jārunā un jāmācās, gan jau ka vēl būs kādas intervijas. Viss jau nāk ar pieredzi, ir jādara un viss. Angļu valodu mācos, tā man nav tik spēcīga - eju tagad uz kursiem. Krievu valoda gan gandrīz perfekti." Arī Ralfam Sirmacim nākamais starts ir plānots rallijā „Jēkabpils-Madona", kas notiks 4.-5. jūnijā.

Kārlis Nebars: „Pēc pirmās dienas likās, ka esmu kaut kur pa vidu starp visiem. Darīju ko varēju, bet bija vietas, ko varēja izdarīt ātrāk un labāk, citādāk. Lekcijās daudz ko labu pastāstīja. Arī tiesneši izstāstīja daudz labas lietas, nianses priekš drošības - sevis un citu. Daudz jauna ieguvu pa šīm divām dienām. Arī pirms pārbaudes zināju, ka braukšana pa asfalta segumu man padodas sliktāk nekā grunts. Asflats man ir diezgan svešs. Šodien braucu pirmo reizi ar kartingiem. Pie valodām ir jāpiestrādā. Pie medijiem arī sāku pierast - tagad jau ir mazāk stresa. Pie visa vajadzētu vēl mazliet piestrādāt." Nebaram nākamais starts plānots supersprintā 18. jūnijā.

Ingus Kalniņš-Kalenieks: „Nekad nebija nekas tāds darīts. Noteikti ieguvu jaunu pieredzi. Mana stiprā puse ir braukt uz ātrumu - asfalts un grants. Jāpiestrādā noteikti pie komunikācijas ar medijiem, „čūskas" un citiem sīkumiem. Teoriju jau es zināju, kā arī Ivars Caune pateica, ka ar trajektorijām man viss ir kārtībā. Trenēšos noteikti braukšanu, „čūsku". Krievu valoda man ir sliktāka, ar angļu valodu ir labāk. Mēģināšu pilnveidot, jo ja gribu braukt pasaules čempionātā, tad angļu valoda ir jāmāk." Par savu iespēju iekļūt fināla desmitniekā Kalniņš-Kalenieks saka „50:50, it kā varētu - ja viss izdosies tad it kā vajadzētu". Nākamās sacīkstes autosportistam gaidāmas 18. jūnijā supersprintā.

Valts Zvaigzne: „Pasākums kopumā interesants - daudz cilvēku, daudz konkurentu, ar kuriem varēja „pamērīties". Kopumā man viss izdevās labi, nekādas lielas ķezas nesanāca un domāju, ka braukšu mājās ar smaidu sejā - par labi pavadīto laiku. Mana stiprā puse noteikti ir braukšana ar kartingiem - visa bērnība tajos pavadīta. Arī  braukšana pa asfaltu. Jāpiestrādā pie angļu valodas, kā arī runāt ar medijiem jāiemācās precīzāk. Pildīšu mājasdarbus, lai būtu sagatavojies nākamajiem testiem. Gatavošos fiziskajām pārbaudēm. Jaunu informāciju ieguvu pirmajā dienā lekcijā par sponsoriem. Uzvarēt? Man pieredze ir bagāta, kāpēc gan nē?  Ja ir veiksme un galvenais vēlme - jācīnās līdz galam, jādara viss, lai sasniegtu mērķi, jo ja necīnīsies - mērķi nesasniegsi." Arī Zvaigznem nākamais starts gaidāms rallijā „Jēkabpils-Madona", kur viņš startēs A-plus klasē.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png