profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules kartingu čempionātā amatieriem Laipniekam kvalifikācijā 2.vieta

Mārtiņš Jankovskis 24.04.2015 - 20:54 Pasaules kartingu čempionātā amatieriem Laipniekam kvalifikācijā 2.vieta
Kvalifikācijas uzvarētājs. Foto: Red Bull/Vidic

Aizvadīta pirmā diena Pasaules ''RedBull Kart Fight'' kartinga finālā amatieriem, kas notika Austrijā. Šajās sacensībās uz starta izgāja 18 sportisti no deviņām valstīm – Somijas, Latvijas, Igaunijas, Japānas, Brazīlijas, Maltas, Bahreinas, Omānas un Austrijas. Latviju pārstāvēja Andrejs Laipnieks (18) un Kristaps Grīnieks (28).

Pirmajā treniņā ātrākais bija Laipnieks, bet otrajā treniņbraucienā Andrejs palika otrais. Neveiksmīgi treniņi izvērtās Grīniekam, kura kartingam bija tehniskas problēmas. Šī iemesla dēļ sportistam abos braucienos 15.vieta.

Pēc tam sekoja kvalifikācija, kurā Laipniekam izdevās uzrādīt otro ātrāko laiku, 31 gadu vecajam somu sportistam Mikam Helenam zaudējot tikai 0,048 sekundes. Grīniekam kvalifikācijā 15.vieta, taču līderim tika zaudēts tikai 1,1 sekunde.


Sacensību dalībnieki. Foto: facebook.com/redbullevents

''Konkurenti ir diezgan spēcīgi, taču pagaidām vēl pāragri runāt par spēku samēriem, jo visi galvenie notikumi norisināsies sestdien. Taču trase man patika un jūtos es ļoti labi. Diezgan ātri apradu ar kartingu un atradu pareizās trajektorijas un pareizos bremzēšanas punktus,'' sarunā ar portālu Go4speed pēc pirmās dienas atzina Andrejs Laipnieks.


Kristaps Grīnieks. Foto: facebook.com/redbullevents

Sestdien sportistiem būs jāaizvada trīs braucieni, pēc kuriem sekos lielais fināls. Lai varētu finālā startēt no labākajām starta vietām, braucējiem sevi pēc iespējas labāk ir jāpierāda šajos trijos braucienos. Pirmo braucienu Laipnieks sāks no otrās starta vietas.

Kvalifikācijas rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png