profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bahreinas F1 kvalifikācijā uzvarētājs atkal tiek noskaidrots pirms laika

Go4speed 02.04.2016 - 19:01 Bahreinas F1 kvalifikācijā uzvarētājs atkal tiek noskaidrots pirms laika
Trīs ātrākie braucēji. Foto: Autosport.com

Bahreinā aizvadīta F1 pasaules čempionāta otrā posma kvalifikācija. Jāatzīmē, ka vispirms pirmajos treniņos pirmās divas vietas ieņēma abi ''Mercedes'' braucēji. Arī otrajos treniņos visiem pa priekšu brauca ''Mercedes'' piloti, turpinot apliecināt, ka joprojām ir ļoti ātri. Taču pēdējos treniņos ātrākie jau bija ''Ferrari'' braucēji, kuri par 0,4 sekundēm apsteidza Mercedes pilotus.

Pēc tam sekoja kvalifikācija. Lai arī pēc Austrālijas F1 posma par jauno kvalifikācijas sistēmu bija ļoti kritiskas atsauksmes, arī otrajā posmā kvalifikācija notika pēc jaunās izslēgšanas tipa sistēmas.

Ātrākos rezultātus pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons, aiz kuriem palika Daniels Rikjardo, Sebastians Fetels, Valteri Botass un Kimi Raikonens. Otrajā kārtā ātrākais jau bija Hamiltons, aiz kura palika Fetels un Rosbergs. Labs brauciens padevās F1 debitantam Stofelam Vandūrnam, kurš šajā posmā aizvieto savainoto Fernando Alonso, kuram īsi pirms šī posma ārsti pēc iepriekšējā posmā piedzīvotās avārijas konstatēja ribas lūzumus un plaušu bojājumus. Savā debijas kvalifikācijā Vandūrnam 12.vieta, kamēr viņa pieredzējušais komandas biedrs Džensons Batons palika 14.vietā.


Foto: BBC

Pēc tam sekoja izšķirošā kvalifikācijas kārta. Ātrākais pēc viena lidojošā apļa bija Rosbergs. Pēc tam braucēji devās boksos, kamēr ''Mercedes'' un ''Ferrari'' piloti pēc brīža vēlreiz devās trasē, lai cīnītos par uzvaru, kamēr pārējie braucēji samierinājās ar savu rezultātu un trasē vairs nedevās. Tikmēr vadošie braucēji veica vēl vienu lidojošo apli, kur ātrākais jau bija Hamiltons. Diemžēl arī šajā posmā jau divarpus minūtes pirms kvalifikācijas beigām bija skaidrs, ka uzvaru kvalifikācijā izcīna Hamiltons, aiz sevis atstājot Rosbergu, Fetelu un Raikonenu. Lai arī kvalifikācijas laiks vēl ritēja, piloti pēdējās sekundēs jau devās uz svēršanās procedūru un uzvarētājs jau bija zināms pirms finiša karoga.

Bahreinas "Grand Prix" izcīņa tiks aizvadīta svētdien, plkst. 18:00 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png