profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arī otrajā folkreisa posmā uzvar Riekstiņš un atkal spiests šķirties no auto

Go4speed 12.06.2011 - 21:20 Arī otrajā folkreisa posmā uzvar Riekstiņš un atkal spiests šķirties no auto
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed


Svētdien sporta kompleksā 333 tika aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas otrais posms, kurā otro uzvaru izcīnīja Raivis Riekstiņš (''Mazda MX3'').

Pirmajā posmā, kurš notika Zilākalna autotrasē, Valmierā, arī pie uzvaras tika Raivis Riekstiņš, kurš toreiz pēc panākuma bija spiests šķirties no savas ''Mazda MX3'' automašīnas. Otrais Valmierā palika Ivars Kerns ("BMW 318"), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena toreiz kāpa Jānis Matulēns juniors ("VW Golf II"), kuram tas bija pirmais pjedestāls.

Otrais posms norisinājās sporta kompleksā 333, kur apmēram 80% trases seguma bija asfalts. Ja citviet Latvijā lija lietus un ducināja pērkons, tad 333 trasē šodien lietus nelija un sportisti brīžiem bija spiesti cīnīties tikai ar putekļiem.

Kā portālam "Go4speed" pastāstīja Viesturs Saukāns, tad sākotnēji fināla brauciena līderis bija Rūdolfs Bogens (''VW Golf II''), taču vēlāk viņš bija spiests izstāties pusass defekta dēļ. Tad līderis bija Kristaps Lapsa ("Opel Vectra"), taču beigās viņa automašīnai bija dažas tehniskas ķibeles, kā rezultātā Kristaps apmēram piecus metrus pirms finiša bija spiests zaudēt pirmo vietu Raivim Riekstiņam (''Mazda MX3''), kuram tādējādi šī bija otrā uzvara pēc kārtas (trešā kopumā). Trešais - Agris Kalvišs (''VW Golf III''). Junioru klasē pirmais - Rihards Dainis ("Mazda MX3").

Debiju šajā folkreiss posmā piedzīvoja kartingists Henrijs Grūbe (''VW Golf II''), kuram pirms šī posma prognozēja labus rezultātus, jo šī trase Grūbem bija ļoti labi zināma. Finālā Henrijs tika, kur sportists startēja no ceturtās pozīcijas, taču pēc tam vienā aplī bija baigā burzma, pēc kuras Grūbe izbrauca ar sasistu mašīnas priekšu un sacīkstes viņam bija beigušās.

Kopumā sacīkstes bija atraktīvas. Bija gan sadursmes, gan avārijas (kūleni uzmeta Raimonds Bergmanis ("VW Golf I")), taču nekas smags un nopietns. Kā pēc sacensībām noskaidrojās, tad atkal tika nopirkta uzvarētāja Riekstiņa ''Mazda MX3'' automašīna (otro posmu pēc kārtas Riekstiņš uzvar un šķiras no ''Mazda MX3'' automašīnas). Tāpat no automašīnas šajā posmā šķīrās Jānis Nikels (''VW Golf I''). 

Otrā posma rezultāti:

  1. Raivis Riekstiņš (''Mazda MX3'')
  2. Kristaps Lapsa ("Opel Vectra")
  3. Agris Kalvišs (''VW Golf III'')
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png