profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sandis Džeriņš uzvar Vecpils folkreisā un pēc finiša uzmet trīs kūleņus

Go4speed 12.06.2016 - 20:29 Sandis Džeriņš uzvar Vecpils folkreisā un pēc finiša uzmet trīs kūleņus
Foto: Uldis Dobelis

LAF Folkreisa Vasaras kausa otrajā posmā Vecpils autotrasē, kurā bija jauns dalībnieku skaita rekords – 51 sportists, uzvaru guva Sandis Džeriņš, kurš panākumu nosvinēja ar šokējošiem trim kūleņiem pēc finiša. LAF Krosa komisijas kausa devītajā posmā uzvara Oskaram Troikam.

Kā ziņo autocross.lv, tad folkreisā uz starta stājās visi dalībnieki, kuri bija pieteikušies, līdz ar to vēl nesen Brenguļos sasniegto sportistu skaita rekordu (47) labojot uz 51 braucēju, bet krosa klasē sākotnējais astoņu sportistu sastāvs sacensību rītā palielinājās līdz 11. Sacīkstes sākās ar lietu un milzīgiem dubļiem, tomēr jau cīņas otrajā pusē trasē parādījās putekļi.

Folkreisa kvalifikācijā perfektu sniegumu demonstrēja Intars Spīķis, uzvarot visos četros kvalifikācijas braucienos. Uzreiz vietas finālā nodrošināja arī Sandis Džeriņš, Ivo Gabrāns, Emīls Baltaiskalns, Renārs Ēķis un Andis Dreimanis.

Pēc dramatiskiem pusfināliem finālisti devās cīņā. No starta vadībā izvirzījās Intars Spīķis, pārliecinoši dodoties pēc uzvaras. Tomēr izcilus izšķirošos apļus veica Sandis Džeriņš, pēc Džokera apļa nonākot par dažiem centimetriem priekšā lidojošajam Spīķim. Džeriņš pārliecinoši sasniedza finišu pirmais, lai gan pats to nezināja, nepamanot finiša karogu. Jāatzīmē, ka Sandis sapinās aiz lēnākajām mašīnām un dažus metrus pirms sevis uzburtā finiša apmeta trīs ar pusi kūleņus! Šī Sandim ir trešā uzvara folkreisā, pirmā – sen gaidīta savā māju trasē. Taču netika lauzta tradīcija Džeriņam kūleņojot savā māju trasē. Lai drāma būtu pilnīga, Džeriņa sasisto mašīna pēc finiša vēl tika arī nopirkta, atbilstoši folkreisa procedūrai. Par spīti avārijai, Opel Astra sastāvdaļās vērtību saskatīja Mārtiņš Spīķis.

Finālā uz pjedestālu pretendēja arī Ēķis, taču tehnikas problēmas padarīja Renāra mašīnu pavisam lēnu, kā rezultātā viņš finišēja apli aiz līderiem. Trešajā pozīcijā nonāca Emīls Baltaiskalns, aiz sevis noturot pirmā posma uzvarētāju Jāni Orbidānu, Viesturu Plētienu un Kalvi Buģi, kuram šis ir augstākais rezultāts folkreisā.


Foto: Uldis Dobelis

Junioru ieskaitē uzvaru guva Dāvis Emīls Ūdris. Komandu vērtējumā uzvarai ar Plētiena piekto un Ēķa 11. vietu pietika Autocross.lv Folkreisa komandai.

Diena tika noslēgta ar sešu mašīnu Klasika finālbraucienu. Ivar Kerns izcīnīja otro uzvaru šajā ieskaitē, bet lielisku dueli savā starpā aizvadīja komandas biedri Ritvars Bendziks un Oļegs Malorodovs – otrais finišā Ritvars, trešais – Oļegs. Visu pjedestālu Klasika ieskaitē aizņēma Autocross.lv RWD komandas braucēji.

Krosa klasē kvalifikācija noslēdzās ar Aivara Galbāliņa un Oskara Troikas līdzīgiem rezultātiem, taču uzvarētāju noteica Oskara pieteikšanās cīņai pēc noteiktā termiņa – mīnus punkts atdeva fināla pirmo starta vietu Aivara rīcībā. Trešais – Juris Zembergs, bet ceturtais, aizvadot vienu no savām labākajām sacīkstēm – Normunds Akmentiņš. Dienu ar uzvaru sāka Guntars Bružs, kļūstot par galveno favorītu turpmākajām cīņām, taču viņa Subaru radās motora defekts, ar ko Guntara sacīkste bija galā.

Finālā Oskars Troika bija perfekts – stabils brauciens bez kļūdām un uzvara rokā. Tikpat stabilus rezultātus sasniedza arī LAF Krosa komisijas kausa līderi Aivars Galbāliņš un Juris Zembergs, sasniedzot otro un trešo vietu. Kopvērtējumā pirms atlikušajiem diviem posmiem Zembergam 83 punkti, Galbāiņam – 76. Par spīti dzesēšanas problēmām, ceturto vietu guva Ojārs Troika, noturot aiz sevis Armandu Pārupi un Akmentiņu.

Sezonas pēdējie posmi Vecpilī un Brenguļos būs īpaši izšķiroši.

Jāatzīmē, ka pēc finiša saimniekus mainīja četras mašīnas – bez Džeriņa šrota pirkšanas mēģinājumi notika par Intara Spīķa, Jāņa Orbidāna un Daiņa Krūmiņa automašīnām. Praksē Spīķa un Orbidāna mašīnas paliks līdzšinējās garāžās, bet Krūmiņš bija spiests atgriezt Toyota MR2 sākotnējam saimniekam Jānim Gustānam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png