profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļos pie pirmās uzvaras folkreisā tiek Dainis, Šatrovskim kūlenis

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2013 - 19:13 Brenguļos pie pirmās uzvaras folkreisā tiek Dainis, Šatrovskim kūlenis
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē, tika aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa otrais posms, kas bija folkreisa jubilejas 50. sacensības. Lai arī ārā bija apmēram -10 grādu liels sals, sacensības, kuras apmeklēja diezgan daudz cilvēku, aizritēja labos un saulainos apstākļos. Arī trase sacensībām bija ideāla - ledus, sniegs un sasalusi grants, kas radīja labu saķeri un labu ātrumu.

Kā portālam atklāja LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns, tad finālā, kur viss trijnieks brauca bufers buferī, ātrākais bija Rihards Dainis, kurš aiz sevis atstāja Renāru Ēķi un Ermīnu Vācieti, kuram šis jau bija otrais pjedestāls divās sacīkstēs. Jāatzīmē, ka fināla braucienā Vācieša Mazda MX3 automašīnas ātrumkārbā bija liels caurums, taču, neskatoties uz to, viņš ar vaļēju kārbu palika trešais. Tikmēr Viestura pārinieks Matīss Šatrovskis ceturtajā kvalifikācijā uzmeta kūleni, kas bija vienīgais kūlenis pa dienu.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Jāatzīmē, ka šis Dainim bija pirmais panākums folkreisa sacensībās. Līdz šim sportists, kurš, iespējams, aizvadījis visvairāk sacensību folkreisā, bijis līderu pulkā vairākos posmos, taču līdz uzvarai viņam vienmēr allaž esot pietrūcis. Šoreiz ilgi gaidītā un godam pelnītā uzvara atnāca. Līdz ar to pirmajos divos folkreisa posmos uzvarējuši divi sportisti, kuriem šis bija pirmais panākums šajās sacensībās.

Ja pirmajā posmā uzvarētājs Vācietis pēc folkreisā pieņemtās procedūras bija spiests šķirties no savas automašīnas (sacensību dienā jebkuru automašīnu var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro), tad šoreiz visas automašīnas palika pie saviem īpašniekiem.

Autokrosa ieskaitē cīņas finālā bija mierīgākas un tajās nepārspēts palika Jānis Kozlovskis. Otrais Toms Ziedāns, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Andis Kļava.

Nākamais folkreisa un autokrosa posms notiks 9.februārī Vecpilī.


Rezultāti folkreisa ieskaitē:
1. Rihards Dainis Honda Civic
2. Renārs Ēķis Opel Astra
3. Ermīns Vācietis 
Mazda MX3

Rezultāti autokrosa ieskaitē:
1.
Jānis Kozlovskis 
Toyota MR2
2.
Toms Ziedāns VW Golf II
3.
Andis Kļava VW Golf III

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png