profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins: Neesmu pārliecināts, vai turpināsim braukt Eiropas rallija čempionātā

Go4speed 10.10.2017 - 23:32 Grjazins: Neesmu pārliecināts, vai turpināsim braukt Eiropas rallija čempionātā
Foto: MVFoto

Portāls Go4speed piedāvā jums vadošo braucēju komentārus pēc ''Rally Liepāja''.

''Jūtos ļoti auksti, jo esmu saliets ar šampanieti (smaida). Par šo titulu cīnījos pēdējos trīs gadus, tāpēc sajūtas ir neaprakstāmas. Visu sezonu bijām stabili un nosvērti, kas arī deva vajadzīgo rezultātu. Pats rallijs bija satriecošs – gan organizācija, gan trase bija līmenī. Jā, mums nepaveicās ar laiku, bet ceļi tāpat bija lieliskā stāvoklī – ātri un plūstoši. Bija lieliska cīņa ar Mārtiņu Sesku un Jari Hutunenu, taču šoreiz mēs bijām veiksmīgāki,'' tā ERC Junior U27 čempions Kriss Ingrams.


Ingrama ekipāža. Foto: MVFoto

''Pirms rallija testos, kurus veicām pa slidenu trasi, biju nobažījies un pārbijies, jo ceļa segums bija neprognozējams. Tur viegli varēja kļūdīties. Taču pēc Shakedown un pirmā ātrumposma jau atslābinājos un sapratu, ka nemaz tik traki nav. Pēdējos trīs posmos nolēmu braukt piesardzīgāk, jo mūsu pārsvars kopvērtējumā bija stabils, taču man tas nepatika, jo sanāca ierobežot savu ātrumu – pa galvu maisījās visādas domas, kas neļāva braukt atraisīti. Taču arī tā jāmāk braukt, arī taktiski. Ļoti patika ceļi un trase, kas, neskatoties pēc ilgstošajiem lietiem, bija gandrīz perfektā stāvoklī. Brīnos, kur tie ceļi tik daudz ūdeni var uzsūkt (smaida). Jūtos ļoti labi un, neskaitot pāris bīstamus momentus, viss ir lieliski! Ar nedēļas nogales piedzīvojumiem esmu vairāk kā apmierināts,'' tā Reinis Nitišs.


Māris Neikšāns un Reinis Nitišs. Foto: MVFoto

''Jāsāk ar to, ka žēl puišus (Lukjaņuku un Magalešu), kuri rallija pirmajā dienā iebrauca kokā. Šeit domāju, ka sava vaina jāuzņemas organizatoriem. Taču pats rallijs aizritēja labi, vienīgi tas traģiskais negadījums nedaudz izsita no līdzsvara, jo tajā helikopterā atradās Kajetana Kajetanoviča pazīstamais. Vai patīk braukt pa dubļiem? Nepārāk, jo tur vairāk ir jādomā – kur slīdēs, kur neslīdēs u.t.t. Man patīk vairāk braukt agresīvi un parādīt savas dusmas (smaida). Plāns bija braukt mierīgi, kas arī izdevās, tāpēc brauciena laikā varēju palielināt ātrumu. Braukt bez cīņas nav interesanti, tāpēc gribu teikt paldies Kallem par aizraujošo cīņu visa rallija garumā. Par nākamo gadu vēl neko nevaru pateikt. Domāju, ka sāksim ar pāris ziemas rallijiem tepat Latvijā, bet pēc tam domāju, ka jāraugās citu valstu virzienā. Vai tas būs ERČ čempionāts? Neesmu pārliecināts, taču pats čempionāts ir labs un konkurētspējīgs,'' tā portālam atzina rallija uzvarētājs Nikolajs Grjazins.


Foto: MVFoto

''Rallija pirmajā dienā apmetām kūleni, kā rezultātā šī rīta pirmajā ātrumposmā mašīnā tika ūdens, bet braukšana atgādināja rallijkrosu. Mašīnai nekādu tehnisku likstu nebija, tādēļ zinājām, ka svētdien varam būt ātri. Pirmo ātrumposmu veicām ļoti ātri, tomēr nākamajos divos parādījās kļūdiņas, kamdēļ rezultāts varēja būt labāks. Patīkami pārsteidza ceļi, kas, neraugoties uz nokrišņiem, saglabāja savu konsistenci lieliskā līmenī. Par uzvaru savā klasē šoreiz liedza pacīnīties 10 sekunžu. Tāds ir rallijs. Kopumā varu teikt, ka šīs bija ļoti smagas sacensības, patiesībā, pašas smagākās manā karjerā, tomēr to iznākums ir ļoti patīkams,'' tā Mārtiņš Sesks.


Foto: MVFoto
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png