profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: 'Rally Liepāja' būs pati sīvākā konkurence šajā sezonā

Mārtiņš Jankovskis 05.10.2017 - 21:30 Lukjaņuks: 'Rally Liepāja' būs pati sīvākā konkurence šajā sezonā
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Alexey Lukyanuk Page

Pāris dienas pirms ''Rally Liepāja'' starta portāls Go4speed aprunājās ar vienu no ātrākajiem Eiropas rallija čempionāta (ERČ) dalībniekiem Alekseju Lukjaņuku. Sportists Liepājas rallijā ir startējis vairākas reizes, tāpēc pilots šo posmu sauc par mājas ralliju.

Tu esi Liepājā braucis vairākas reizes. Kā tev patīk šis rallijs un ko tu par viņu vari teikt?
Šis ir lielisks rallijs skaistā vietā, ja to aizvada, kad nav ziema (smejas). Man patīk šeit atmosfēra, ceļi. Tie ir ātri, tāpēc cīņa ir sīva.

Kas ir lielākā atšķirība, ar ko šis rallijs atšķiras no citiem?
Domāju, ka tie ir vidējie ātrumi. Latvijā ceļi ir ļoti ātri, taisni un plati. Taču ir arī šauri ātrumposmi. Šis rallijs nedara ļoti pāri automašīnai, jo šeit ir maz akmeņu, kaut arī dažreiz otrajā aplī ir špūres, kas var sagādāt problēmas. Pagājušajā gadā ar Evo vietām bija jābrauc piesardzīgi. Taču R5 auto šīs ir mazas problēmas.


Lukjaņuks testos. Foto: Alexey Lukyanuk Page

Kuri būs tavi lielākie konkurenti šajā rallijā?
Rallijs pats visu saliks pa plauktiņiem, bet uzskatu, ka šajā posmā būs pati sīvākā konkurence šajā sezonā. Galvenie konkurenti noteikti būs Ralfs Sirmacis, kurš ir ļoti ātrs (saruna notika pirms Sirmača ekipāžas paziņojuma, ka tā nebrauks ''Rally Liepāja''), Nikolajs Grjazins un Kalle Rovanpera ar ''Ford'', it īpaši tad, ja būs lietus un dubļi. Ceru, ka spēsim cīnīties ar jaunajiem braucējiem. Uzskatu, ka uz uzvaru pretendēs kā minimums četras ekipāžas.

Tev labāk patīk ātri ceļi vai tomēr šauri?
Uz doto brīdi es priekšrocību dotu asfaltam (smejas). Lai cik dīvaini tas arī neskanētu, bet ar ''Ford'' man lielāka pieredze ir tieši uz asfalta. Latvijas un Igaunijas ralliji man ir kā mājas posmi, taču pēdējos gados es te maz esmu braucis. Taču ceru, ka ar iepriekšējo pieredzi man pietiks (smaida). Kopumā man patīk viss – gan ātri, gan lēni ceļi.

Kāda būs tava stratēģija – uzreiz cīņā metīsies ar pilnu jaudu vai tomēr sākumā nedaudz brauksi piesardzīgi?
Viss būs atkarīgs no sajūtām automašīnā. Ja uzreiz jutīšos pārliecināti, neko neatliksim un dosim virsū. Domāju, ka cīņa būs sīva, tāpēc šeit katra sekunde būs svarīga.


Foto: Alexey Lukyanuk Page

Nesen izteicies, ka labāk braukt ātri un uzvarēt pāris posmus un tad varbūt izstāties, nekā visu ralliju braukt pa piekto sesto vietu. Joprojām paliec pie tāda uzskata?
Tas, protams, skan skaļi – ''uzvarēt pāris dopus un izstāties''. Es nekad neuzstādu sev uzdevumu tādā veidā. Vienmēr cenšos braukt tik ātri, cik tajā brīdī ļauj apstākļi. Es necenšos to darīt uz riska rēķina, kā arī nebraucu uz veiksmes rēķina. Man vienmēr ir sajūtas, kā vajag izbraukt to vai to līkumu. Ja tajā brīdī neesmu pārliecināts, tad izbraukšu lēnāk. Ja tā vērīgāk paskatās, tad avārijas dēļ pārsniegta ātruma man ir maz. Vienmēr cenšos braukt piesardzīgi.

Ko tu novēli faniem?
Vispirms labu laiku, lai mēs varētu droši un ātri braukt. Novēlu, lai līdzjutējiem nebūtu jāmirkst un lai viņi varētu izbaudīt skaistu ralliju. Tāpat visiem ir jāatceras drošības pasākumi. Novēlu visiem jaukus svētkus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png