profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Kaut kas tāds manā rallija karjerā notika pirmo reizi

Mārtiņš Jankovskis 04.04.2017 - 23:27 Sirmacis: Kaut kas tāds manā rallija karjerā notika pirmo reizi
Artūrs Šimins un Ralfs Sirmacis. Foto: Josef Petru

Aizvadītajās brīvdienās ar Azoru salu ralliju startēja jaunā Eiropas rallija čempionāta sezona. Šajā rallijā uz starta izgāja arī Ralfa Sirmača/Artūra Šimina ekipāža. Diemžēl šis rallijs ekipāžai nebija veiksmīgs. Ja pēc pirmās dienas četriem posmiem SRT ekipāža kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, tad turpinājumā tika pārsistas vairākas riepas, kas beigās ekipāžu kopvērtējumā atsvieda uz septīto vietu.

Sarunā ar portālu Go4speed Ralfs Sirmacis stāsta, ka viņam nav izskaidrojuma tam, kāpēc šoreiz sanāca pārsist tik daudz riepas. Tāpat sportists piebilda, ka šobrīd nezina savus turpmākos plānus.

Ralf, ar ko izskaidrojams tas, ka jūsu ekipāža visa rallija laikā pārsita piecas riepas?
Piecas rallijā un divas, pierakstot trasi. Kopā septiņas (smejas). Tiešām nezinu un nemācēšu atbildēt, kas par iemeslu bija. Par diviem gadījumiem es varētu pateikt, ka, iespējams, biju vainīgs, kur tiešām pats pārsitu, bet par pārējo grūti pateikt.

Saprastu Kiprā vai Grieķijā, kur ir daudz akmeņu, bet ne Azoru salās.
Jā, piekrītu, bet grūti man pašam saprast. Kā jau teicu, par divām priekšējām riepām pats jutu, ka uzsitu, bet par pārējām trīs aizmugurē grūti pateikt. Zinu, ka ne reizi ar aizmugurējiem riteņiem nekur netrāpīju tā spēcīgi, bet riepa tāpat nomontējās.


Foto: FIA ERC

Bet jums bija tādas pašas riepas kā citiem?
Jā. Liela daļa brauca ar Pirelli. Diemžēl kaut kur esmu kļūdījies riepu izvēlē. Varbūt nebija atbilstošākās riepas priekš konkrētā ātrumposma.

Un ko Pirelli saka par piecām pārsistām riepām?
Neko īpašu, lai arī jāsaka, ka viņi paši bija izbrīnīti par šo situāciju. Teica, ka pētīs šīs riepas un mēģinās saprast, kas par lietu.

Laikam tavā karjerā kas tāds gadās pirmo reizi, kad vienā rallijā pārsit piecas riepas.
Jā, viennozīmīgi. Līdz šim nekad nekas tāds nav bijis.

Šādi gadījumi laikam izsit no līdzsvara un neļauj turpinājumā braukt brīvi un atraisīti.
Jā, tā bija, jo šie gadījumi tiešām sita ārā no līdzsvara, bet, kā ir tā ir. Neko tur nepadarīsi. Tāds ir tas autosports. Brīžiem tiešām braucām piesardzīgāk un mierīgi, bet tāpat pārsitām riteni. Arī konkurenti pārsita riepas, bet nevienam nebija tik daudz pārsistu riteņu kā mums.


Foto: Josef Petru

Sagatavojāties rallijam labi, bet diemžēl nesanāca to visu parādīt trasē.
Jā. Kaut kā nepaveicās šoreiz. Šī nebija mūsu nedēļas nogale.

Bija kāds posms, kuru tiešām nobraucāt lieliski?
Pirmajā dienā gāja labi, bet otrā diena tiešām bija nebaudāma. Nomaini vienreiz riteni, brauc un domā, ka tik atkal nepārsistu u.t.t. Papildus vēl arī biezā migla bija, kas ilgi nepārgāja. Tas viss braukšanu padarīja ļoti saraustītu.

Kas tālāk? Vai ir zināmi tālākie plāni, kur, kad un ar ko Jūs varētu braukt?
Nē, diemžēl šobrīd neko nezinu. Pagaidām tiešām nezinu, kad un ar ko braukšu. Bēdīgi, taču turpināsim strādāt, lai atrisinātu šo situāciju. Ir variants, ka Eurosport, tāpat kā pagājušajā gadā, varbūt palīdzēs mums, lai varam nobraukt divus ERČ posmus. Tagad jāgaida atbilde, bet pagaidām nekas konkrēts nav zināms.

Un kādā Latvijas rallija čempionāta posmā mēs jūs redzēsim?
Varbūt izdosies nobraukt Talsus. Ir viens projekts padomā, bet šobrīd neko daudz nezinu. Braukt jau gribas, bet šobrīd ir tā, kā ir.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png