profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krūzmanis: Šobrīd strādājam pie tā, lai ERČ čempionātā startētu ar divām komandām

Mārtiņš Jankovskis 09.11.2015 - 07:26 Krūzmanis: Šobrīd strādājam pie tā, lai ERČ čempionātā startētu ar divām komandām
Ralfs Sirmacis pie, iespējams, savas nākamā gada automašīnas. Foto: Go4speed

Acīgākie rallija līdzjutēji noteikti pamanīja, ka Latvijas rallija čempionāta (LRČ) noslēdzošajā posmā rallijā ''Latvija'' Raimonds Kisiels startēja ar Škoda Fabia R5 automašīnu, kuras sānus rotāja Škoda Baltic Motorsport uzraksts. Beidzoties Eiropas rallija čempionāta (ERČ) un LRČ sezonai, tika dzirdētas dažādas runas par un ap Škoda Baltic Motorsport. Taču, lai noskaidrotu, kas patiesībā slēpjas zem šiem vārdiem, portāls Go4speed uz sarunu aicināja SRT komandas vadītāju Ģirtu Krūzmani, kurš īsumā pastāstīja par komandas nākamā gada lielajiem plāniem.

Ģirt, daudziem ir liela mīkla par Škoda Baltic Motorsport. Pastāsti, lūdzu, kas slēpjas zem šī nosaukuma?
Šobrīd vēl ar dīleriem strādājam pie tā, lai izveidotu Škoda Baltic Motorspot rallija komandu, kas ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnām startē gan Baltijā, gan Eiropas rallija čempionātā (ERČ).
 
Ar cik ekipāžām šī komanda plāno startēt? 
Plānojam, ka šajā komandā varētu startēt trīs mašīnas.


Raimonds Kisiels rallijā Latvija. Foto: Mārtiņš Vanags, MV Foto

Tad sanāk, ka nākamsezon mēs ERČ redzēsim Škoda Baltic Motorsport komandu?
Mēs plānojam un ļoti vēlamies Eiropas rallija čempionātā startēt ar divām komandām – SRT, kurā sportisti brauks ar R2 mašīnām, un Škoda Baltic Motorspot, kura brauks ar R5 mašīnām. Ja, piemēram, viss labi sakritīs, tad kādā no posmiem uz starta varēsim iziet, piemēram, ar sešām mašīnām! Ja mēs runājam par iespējamajiem braucējiem, tad šobrīd vēl ir pāragri par to runāt, kādi braucēji brauks ar mūsu mašīnām. Vai tie būs patstāvīgie braucēji vai arī uz kādu posmu kāds tiks pieaicināts no malas, to šobrīd vēl nevaru pateikt.

Ņemot vērā, ka komandas nosaukums sevī ietver Baltijas vārdu, vai tas nozīmē, ka šajā komandā varēs braukt arī, piemēram, kāds ne no Latvijas?
Jā, komandā var braukt jebkurš pilots, kurš ir gatavs braukt ātri un uzvarēt. Mēs skatīsimies plašāk, tāpēc šajā komandā varēs braukt jebkurš. 


Foto: Jānis Asaris

Dzirdēju tādas runas, ka Rally Liepāja ar Škoda Fabia R5 brauks Sirmacis/Šimins. Vai tā ir tiesa?
Viņi šobrīd strādā pie nākamās sezonas budžeta, lai varētu startēt ar R5 mašīnu Eiropas čempionātā. Šobrīd viss tiek plānots un nav vēl īsta skaidrība. Vēl ir jāaizvada treniņi un tad būs lielāka skaidrība. Vairāk informācijas par braucējiem varētu būt decembrī vai janvāra sākumā.

Bet vai tu piekrīti tam, ka viņi ar savu sniegumu būtu pelnījuši braukt ar šādu auto?
Jā, viņi pierādīja un veiksmīgi nesa mūsu komandas un Latvijas vārdu Eiropā, tāpēc viņiem redzu vietu ERČ čempionātā ar R5 auto. Ļoti gribētu turpināt ar viņiem darbu arī nākotnē, bet šobrīd viss ir atkarīgs no daudziem citiem blakus faktoriem. 


Nikolajs Grjazins Šveices ERČ posmā. Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI

Lai arī sezona tagad ir beigusies, noteikti, ka jau esat sākuši gatavoties jaunajai sezonai.
Jā, šobrīd noris aktīvs darbs pie treniņiem. Mēs visu laiku strādājam pie treniņiem, ko skatītāji neredz. Tas ir tāds melnais darbs, kur tiek krāta pieredze un zināšanas.

Un nobeigumā, kāds ir tavs viedoklis par Škoda Fabia R5?
Grūti vēl teikt. Pēc šī brīža informācijas, ko esam ieguvuši treniņos un sacīkstēs, ļoti ceru, ka šis auto šobrīd ir pārāks par citiem R5 modeļiem. Bet tas ir līdzīgi, kā hokeja – viena komanda ir labāka uzbrukumā, bet otra – aizsardzībā. Līdz ar to arī šeit ir līdzīgi, jo, piemēram, 80 elementi sevi labāk var pierādīt vienā situācijā, bet citam modelim tie paši elementi sevi labāk pierādīs citur. Šobrīd grūti pateikt tā konkrēti, ir labāks vai nav. Par to mēs varēsim spriest tikai ilgtermiņā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png