profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijā tiks aizvadīts jauns autosporta sacensību seriāls - 'Gymkhana'

Go4speed 07.06.2019 - 09:57 Latvijā tiks aizvadīts jauns autosporta sacensību seriāls - 'Gymkhana'
Foto: au.motorsport.com

Gymkhana Latvijā tika braukta jau 2009. gadā, kā izklaide sportistiem, tad uz kādu laiku šī autosporta disciplīna mazliet pieklusa, bet 2016. gadā LAF drifta komisija šo disciplīnu ietvēra sezonas noslēguma pasākumā ''Drift Games'', kur tika dota lieliska iespēja sportistiem sacensties savā starpā dažādās disciplīnās, sezonai noslēdzoties.

Vērojot Gymkhana pieaugošo popularitāti pasaulē un to, ka tā aptver dažāda veida paaudzes, dažāda veida automašīnas, sporta veidus, motivē cilvēkus pievērsties izklaidēm trasē, nevis uz ielas, LAF Drifta komisija nolēma, ka Gymkhana tiks veidots kā sacensību seriāls, dodot katram interesentam iespēju pierādīt sevi trasē. Organizatoru mērķis ir disciplīnu attīstīt un tuvāko trīs gadu laikā sasniegt pietiekošu augstu līmeni, kā tas novērojams dažādās pasaules valstīs. Papildus piebildei - Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, kura uzsāk Gymkhana sacensības.

Kas īsumā ir Gymkhana? Gymkhana jeb auto slaloms ir autosporta paveids, kurš notiek slēgtās trasēs jeb speciāli ierīkotos laukumos. Braucējs dodas trasē, kur tam ir jāveic tiesnešu noteikta trases šķēršļu izbraukšana. Braukšanā tiek izmantoti tādi elementi kā: čūska, vārti, 180, 360 vai vairāk grādu apgriezieni, braukšana atpakaļgaitā, stāv bremzes izmantošana, mucu apbraukšana u.c. Uzvarētājs Gymkhanā ir tas, kurš distanci ir veicis visātrāk un precīzāk, nenogāžot šķēršļus (konusus) u.c.
trases norobežojošos šķēršļus un izbraucot visu trases konfigurāciju pareizi. Gymkhana disciplīnā var piedalīties ar visu veidu piedziņu automašīnām, Gymkhana dalībnieks var startēt gan ar sportam sagatavotu automašīnu, gan ar ielas automašīnu. Trases konfigurācija vienmēr tiek paziņota tikai sacensību dienā. Savā ziņā šī disciplīna trenē arī prātu, jo braucējam, atrodoties trasē, ir jāatceras kā pareizi ir jāizbrauc noliktā konfigurācija.


Pirmais pilot posms notiks jau 15.jūnija Biķerniekos, kur pieteikties var jebkurš interesents, jo Gymkhana notiks divās iekaites klasēs - gan ielas (auto slaloms bez drifta), gan pro (gymkhana ar drifta elementiem). Nav vajadzīga iepriekšēja pieredze trasē, lai izmēģinātu Gymkhanas ielas klasi, tā var būt tava pirmā pieredze trasē ar savu privāto ielas auto. Ar sacensību oficiālo nolikumu var iepazīties www.driftlatvia.com.

Sezonas laikā ir paredzēti vēl trīs posmi. Otrais posms notiks Daugavpilī, 13./14. jūlijā, bet 4.augustā Biķerniekos, dienu pēc Drift King of Riga sacensībām, notiks Gymkhana 3.posm. Gymkhana noslēdzošais posms notiks “Drift Games” pasākumā 26. oktobrī Biķerniekos.

Papildus visiem interesentiem noteikti aicinām sekot līdzi pasaules Gymkhana Grid sacensībām, jo šogad viņas septembra sākumā notiks ļoti tuvu Latvijai, Varšavā (Polijā). Šajās sacīkstēs uz starta redzēsim arī pasaulē populārus drifterus, un iespējams, arī kādus Latvijas sportistus.



Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png