profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs 'Formula Drift' Atlantas posmā izcīna trešo vietu

Go4speed 14.05.2017 - 20:57 Blušs 'Formula Drift' Atlantas posmā izcīna trešo vietu
Foto: Larry Chen Photo

Atlantā, ASV, aizvadīts trešais šīs sezonas Formula Drift posms, kurā uz starta stājies arī HGK komandas braucējs Kristaps Blušs, kurš pēc diviem posmiem kopvērtējumā ieņēma 12.vietu. Jau ziņojām, ka kvalifikācijā Blušs izcīnīja trešo vietu, kas viņam ļāva automātiski iekļūt Top 16. Tur viņam pretim stājās Neits Hamiltons.

Top 16 braucienā pirmais pa priekšu brauca Blušs, kurš veica ļoti tīru braucienu, kamēr Hamiltons netika līdzi. Tikmēr otrajā sekojošajā braucienā Kristaps ļoti cieši sekoja Neitam. Pēc brauciena visi trīs tiesneši vienbalsīgi lēma, ka TOP 8 iekļūst Blušs.

Top 8 Kristapam pretim stājās polis Pjotrs Viečeks. Pirmais pa priekšu brauca Blušs, kurš atkal veica pārliecinošu braucienu. Sekojošajā braucienā Kristaps ļoti tuvu sekoja Viečeks, taču pašās beigās mūsu sportists ar mašīnas aizmuguri izbrauca ārpus trases. Vēlāk tiesneši nolēma, ka sportistiem jāveic vēl viens brauciens. Arī šoreiz Blušam izdevās divi lieliski braucieni, pēc kuriem tiesneši atkal vienbalsīgi lēma par labu Kristapam, kas mūsu sportistam pirmo reizi šajā sezonā ļāva iekļūt Top 4.

Top 4 pirmais pa priekšu brauca Kristaps. Dīns Kērnijs cieši sekoja Kristapam, taču pēdējā līkumā īru sportists izbrauca ārpus trases. Sekojošajā braucienā Kristapam padevās labs un ciešs brauciens, taču divi tiesneši lēma, ka sportistiem ir jāveic pārbrauciens (trešais tiesnesis savu balsi atdeva par Blušu).

Pārbraucienā Kērnijs, kurš sekoja Blušam, trāpīja pa Kristapa auto, kas sagriezās. Diemžēl sekojošajā braucienā jau Kristaps trāpīja pa konkurenta auto un sabojāja sava auto piekari. Vēlāk visi trīs tiesneši nolēma, ka arī otro reizi ir nepieciešams pārbrauciens.

Blušs, kura auto uz boksiem tika nogādāts ar evakuatora palīdzību, paņēma desmit minūšu tehnisko pauzi, lai savestu kārtībā savu automašīnu. Šajā pauzē Blušam palīdzēja vairāki konkurenti. Diemžēl Blušs nokavēja pāris sekundes un tiesnesis lēma, ka Blušs nedrīkst piedalīties pārbraucienā, kas tādējādi finālā ļāva iekļūt Kērnijam.

Finālā uzvaru izcīnīja Džeims Dīns, otrais palika Kērnijs, bet Blušam trešā vieta, kas ir viņa otrais pjedestāls Formula Drift seriālā (pagājušajā gadā Kristapam bija viena otrā vieta).

Pēc šī posma Kristaps kopvērtējumā pakāpās uz septīto vietu, līderim zaudējot 106 punktus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png