profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jauno Toyota 86 pirmais drifta tandēms (FOTO, VIDEO)

Artūrs Virbulis 17.01.2012 - 18:20 Jauno Toyota 86 pirmais drifta tandēms (FOTO, VIDEO)
Foto: autoblog.com

Pagājušajā gada nogalē prezentētā Toyota un Subaru sporta kupeja (GT)86/BRZ uzskatāma par drifta leģendas Toyota AE86 Corolla pēcteci. Tādēļ nav brīnums, ka jaunais modelis drifteru rokās nonācis vēl pirms oficiālā tirdzniecības sākuma. Detroitas un Tokijas auto izstādēs prezentēti jau trīs šī gada „Formula D" (ASV) un „D1GP" (Japāna) drifta Toyota 86, kā arī internetā nonācis abu „D1GP" braucēju pirmais tandēma video.

Attēlā redzamais Scion FR-S, ar šādu nosaukuma jaunais modelis tiks tirgots ASV, drifta auto šogad startēs ASV „Formula D" seriālā. Ar to trasē dosies Kens Guši (Ken Gushi), kurš ir viens no populārākajiem drifteriem pasaulē, kā arī jaunākais braucējs, kas jebkad piedalījies „Formula D" un „D1GP" sacīkstēs.


Kena Guši 2012. gada Scion FR-S drifta auto. Foto: autoblog.com

„Scion Racing-Greddy" komandas sagatavotā Scion FR-S dzinējs attīstīs 600 zirgspēkus un 670 Nm. Šādi rādītāji iegūti uzstādot turbo komplektu un veicot vēl virkni uzlabojumu, par kuriem atbildīga autosporta vidē labi zināma kompānija „Cosworth". Par citiem tehniskiem uzlabojumiem informācijas vēl nav. Vizuāli sporta auto atšķiras ar efektīvu dizainu, aerodinamisku virsbūves komplektu, masīvu antispārnu un lielākiem diskiem.

Jaunā modeļa dzimtenē Japānā arī jau prezentēti divi Toyota 86 drifta spēkrati, kurus sagatavojušas „Falken/Up Garage" un „HKS" komandas. Zīmīgi, ka „HKS" un „Falken" pēc vairāku gadu pauzes „D1GP" čempionātā atgriežas tieši ar AE86 pēcteci. Ar „HKS" modeli šogad trasē dosies pirmā „D1GP" čempionāta uzvarētājs un Japānas drifta leģenda Nobuteru Taniguči (Nobuteru Taniguchi), bet pie „Falken/Up Garage" spēkrata stūres šogad sēdīsies Tetsuja Hibino (Tetsuya Hibino), kurš līdz šim sacīkstēs piedalījās ar veco Toyota AE 86.


Tetsuja Hibino jaunais un vecais drifta auto. Foto: alexkps13

Pirmās sacīkstes, kurās jaunais drifta auto būs redzams, būs „Formula D" pirmais posms 6. un 7. aprīlī Longbīčā, ASV. Pagājušajā gadā iepazīstinājām Jūs ar pēdējā „Formula D" posma atspoguļojumu, tomēr šogad sekosim līdzi un Jūs informēsim par visiem 2012. gada „Formula D" posmiem.

Piedāvājam noskatīties video, kurā redzams Taniguči un Hibino pirmais tandēms ar jaunajiem Toyota 86 drifta automobiļiem. Pēc video var spriest, ka zem ārējā spožuma pagaidām vēl slēpjas standarta tehnika, tomēr līdz pirmajam „D1GP" posmam aprīlī vēl ir pietiekams labs uzlabojumu veikšanai.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png