profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifteris Ivo Cīrulis: Tiesnešu lēmums finālā man nebija saprotams (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 18.06.2015 - 09:42 Drifteris Ivo Cīrulis: Tiesnešu lēmums finālā man nebija saprotams (FOTO)
Ivo Cīrulis pret Jevgēniju Satjukovu cīņā par pirmo vietu, Foto: angrycrank.com

Aizvadītā nedēļas nogale bija aizpildīta ar drifta pasākumiem – kamēr Latvijā norisinājās drifta kausa un čempionāta izcīņa un Londonā pirmais “Drift Allstars” posms, Baltkrievijā, Minskas pilsētā tika aizvadīts pirmais “EEDC (Eastern European Drift Championship, latv. val. – Austrumeiropas Drifta čempionāts)” posms, kurā Latvijas godu veiksmīgi aizstāvēja Ivo Cīrulis, kurš pagājušajā gadā sezonas kopvērtējumā ierindojās 4. vietā.

Tā kā “EEDC” čempionāts iesākās tikai jūnija mēneša vidū, braucējiem bija pietiekami daudz laika, lai pienācīgi sagatavotos pirmajam posmam Minskā, kur uz starta stājās 26 drifteri. Ņemot vērā to, ka braucēju skaits nesasniedza 32, jebkuram dalībniekam vajadzēja veikt vismaz vienu veiksmīgu kvalifikācijas braucienu, neiegūstot 0 punktus, lai iekļūtu TOP 32 tandēmu cīņās. Diviem braucējiem tomēr neizdevās kvalificēties tandēmiem – lietuviešu braucējs Benediktas Čirba un Jurijs Perepečko (Yury Perepechko) no Krievijas nebija spējīgi startēt tehnisku iemeslu dēļ.

Ivo Cīrulis sevi lieliski parādīja visas dienas garumā, esot pārāks par tādiem plaši pazīstamiem drifteriem kā Sergejs Kabargins (Sergey Kabargin), kurš šobrīd startē arī “Formula Drift” sacensību Pro 2 klasē, Amerikā slavenais “Formula Drift” drifteris Kriss Forsbergs (Chris Forsberg), kurš šajās sacīkstēs piedalījās ar aizlienētu un salīdzinoši mazjaudīgu automašīnu, un citiem vecmeistariem. Lai gan turpceļā un treniņu braucienos Ivo nesaskārās ar nekādām problēmām, kvalifikācijā automašīnai parādījās pāris defekti.

Vairāk par aizvadīto dienu intervijā portālam Go4speed pastāstīja pats Ivo Cīrulis.


Ivo cīņā ar trešās vietas ieguvēju Alekseju Višņevski, Foto: Angrycrank.com

''Viss bija kārtībā – treniņos nedaudz pabraukājos un jutos labi, taču kvalifikācijas braucienos mašīna sāka niķoties. Vienā no līkumiem izbeidzās priekšējais amortizators un motors sāka “rīstīties”, kam par iemeslu pirmo kvalifikācijas rezultātu uzrādīju ievērojami sliktāku, jo bija jāveic piespiedu korekcijas,” par pēkšņajiem defektiem atklāja Ivo.

Par spīti problēmām ar automašīnu, Ivo uzrādīja pietiekami augstus rezultātus, lai ierindotos 11. vietā, kas nozīmēja to, ka pirmais tandēms viņam būs jāaizvada pret Aleksandru Deņisovu (Aleksandr Denisov), kurš kvalifikācijā ierindojās 22. vietā.
''Līdz pat TOP 4 cīņām viss noritēja baigi forši un bez aizķeršanās. Tandēmi bija gan pa slapju segumu, gan sausu, taču ar to nebija problēmu. Sarežģītāki braucieni sākās pusfinālos, kad man pretī stājās baltkrievu braucējs Aleksejs Višņevskis (Aleksey Vishnevsky). Aizvadījām vairākus tandēmu braucienus, taču izdevās viņu uzvarēt. Par spīti vairākiem pārbraucieniem, man vienkārši beidzās riepas un tās nācās aizņemties no krievu braucējiem,” komentējot pusfinālu cīņas un pārbraucienus, izteicās latviešu drifteris.


Ceturtās vietas ieguvējs Kriss Forsbergs ar aizlienēto “Nissan 370z”, Foto: Angrycrank.com

Finālā Ivo Cīrulim bija jācīnās pret meistarīgo drifteri no Krievijas – Jevgēņiju Satjukovu (Evgeniy Satyukov). Pirmo tandēmu, kā sekojot, tā arī vadot, Ivo aizvadīja pārliecinoši un bez ievērojamām kļūdām, taču viņš novēroja, ka Jevgēnijs kļūdījies. Tiesneši izvēlējās piešķirt pārbraucienu, kas nozīmēja to, ka Ivo būs jāturpina sevi pierādīt tik pat labi.

''Fināla braucienos redzēju, kā krievu braucējs kļūdās un nesapratu, kā tiesneši novērtēja tandēmus, ja izvēlējās piešķirt pārbraucienu. Pārbraucienā man neveicās tik labi – vadošo braucienu pa priekšu nobraucu pavisam mierīgi, taču sekojošajā braucienā nedaudz pārcentos un izslīdēju no trases. Vienā no līkumiem krievu braucējam ielīdu pārāk tuvu durvīs, ar rokasbremzi centos turēt sānslīdi un nedaudz kļūdījos, ar abiem riteņiem izslīdot no trases, kā rezultātā krievu braucējam tiesneši piešķīra pirmo vietu,” savu skatījumu par fināla tandēmiem izpauda Ivo.


Uzvarētāju pjedestāls, no kreisās: Ivo Cīrulis, Jevgēnijs Satjukovs, Aleksejs Višņevskis, Foto: Angrycrank.com

Zaudējot tikai krievu sportistam Jevgēnijam Satjukovam, Ivo dienu aizvadīja pārliecinoši un ar labiem panākumiem – pirmajā “EEDC” posmā iegūta godalgotā 2. vieta un nopelnīti svarīgie punkti sezonas kopvērtējumam. Ivo atzina, ka šobrīd jūtās patiešām labi, ir gatavs atrast galveno dzinēja darbības defektu, kā arī pienācīgi sagatavoties nākošajām sacīkstēm.

''Izskatās, ka ar visu šogad esam notrāpījuši. Piekari savedīsim kārtībā, kā arī dzinējam šobrīd meklējam problēmu, jo tas mēdz uz pāris sekundēm atslēgties, kad tiek veikti pārmetieni. Nākošnedēļ plānojam novērst dzinēja defektu un saregulēt dzinēja darbību, nedaudz paceļot tā jaudu. Nākošajās sacīkstēs Ungārijā būs ātra trase, kur automašīnām vajag lielu jaudu, tāpēc piedomāsim arī pie tā, kāda izmēra riepas izvēlēties. Protams, ka mēģināsim uzrādīt labāko rezultātu, taču nekad jau neko nevar zināt! Jācer, ka viss būs kārtībā,” intervijā ar Go4speed zinājās teikt pirmā “EEDC” posma otrās vietas ieguvējs Ivo Cīrulis.

Nākošais “EEDC” posms norisināsies Lietuvā, Kačergines “Nemuno Žiedas” trasē, 3. jūlijā.

Pirmā “EEDC” posma un šībrīža sezonas kopvērtējuma rezultāti:
1. Evgeniy Satyukov (Krievija)
2. Ivo Cīrulis
3. Aleksey Vishnevsky (Baltkrievija)
4. Chris Forsberg (ASV)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png