profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Veiksmīgi 'Formula Drift' pirmo posmu sācis debitants Blušs

Kārlis Ozoliņš 11.04.2015 - 05:50 Veiksmīgi 'Formula Drift' pirmo posmu sācis debitants Blušs
2014. gada “Formula Drift” čempions Kriss Forsbergs, Foto: superstreetonline.com

Ar iespaidīgiem braucieniem vakarnakt (pēc Latvijas laika) noslēdzās pirmā “Formula Drift” posma kvalifikācija, pēc kuras “HGK” komandas braucējs Kristaps Blušs ieņem godpilno 23. vietu. Visiem PRO klases drifteriem tika piešķirti divi kvalifikācijas braucieni, kurus tiesneši vērtēja ar maksimāli iespējamiem 100 punktiem.

Kristaps pirmo braucienu veica pārliecinoši, nepieļaujot lielas kļūdas un parādot pietiekoši labu sniegumu, ko tiesneši novērtēja ar 70 punktiem. Kamēr citiem braucējiem izdevās uzlabot savu rezultātu otrajā braucienā, Kristapam tas nebija tik efektīvs un tika iegūti 58 punkti. Taču 70 punkti pirmajā braucienā bija pietiekoši labs rezultāts, lai ierindotos augstajā 23. vietā, kas Kristapam ļauj kvalificēties rītdienas TOP 32 tandēmu braucieniem. Kristapam tandēmos būs jāspēkojas ar meistarīgo Denu Sevedžu (Dan Savage), kurš pēc kvalifikācijas ierindojās 9. vietā.


Kadri no Kristapa kvalifikācijas braucieniem, Foto: instagram.com/latviadrift

Lielisku otro kvalifikācijas braucienu nodemonstrēja amerikāņu braucējs Forests Vangs (Forrest Wang), iegūstot tiesnešu piešķirtos 97 punktus, kas viņu ierindoja pirmajā vietā. Ar 3 punktu pārsvaru Forests aiz sevis atstāja pagājušā gada čempionu Krisu Forsbergu (Chris Forsberg), kurš kvalitatīvi veica abus kvalifikācijas braucienus.


Pirmās vietas ieguvēja Foresta Vanga pilotētais Nissan S15, Foto: omgdrift.com

Pagājušā gada vicečempions Fredriks Aasbo (Fredric Aasbo) ar nieka viena punkta starpību ierindojās 3. vietā uzreiz aiz Forsberga, labākajā kvalifikācijas braucienā iegūstot 92 punktus, kas lieliski atspoguļo pagājušā gada sīvo cīņu starp šiem braucējiem, kad sezonas kopvērtējumā Fredriks aiz Forsberga atpalika vien par 10 punktiem.

Longbīčas trase aso līkumu un tuvumā esošo sienu dēļ nepiedod kļūdas, kas padara šīs sacīkstes vēl iespaidīgākas un skatāmākas. TOP 32 tandēmi nebūs viegli un par augstajām vietām cīnīsies visi dalībnieki, tajā skaitā arī mūsu Kristaps Blušs.

Atgādināsim, ka sestdien no plkst. 20:00 būs iespēja vērot Longbīčas posma TOP 32 tiešraidi interneta saitē https://www.formulad.com/live

“Long Beach” posma labākie kvalifikācijas rezultāti:
1. Forrest Wang
2. Chris Forsberg
3. Fredric Aasbo
4. Vaughn Gittin Jr
5. Justin Pawlak
6. Alec Hohnadell
7. Ryan Tuerck
8. Matt Field
9. Daijiro Yoshihara
10. Dan Savage
...
23. Kristaps Blušs
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png