profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte atgriežas uz Drift Allstars pjedestāla, Ķezim smaga avārija (FOTO)

Artūrs Virbulis 10.08.2014 - 21:28 Eglīte atgriežas uz Drift Allstars pjedestāla, Ķezim smaga avārija (FOTO)
Jānis Eglīte pret Raienu Tuerku. Foto: Tom Riismaa photography

Piektdien un sestdien netālu no Tallinas esošajā Laitse Rally Park trašu kompleksā norisinājās Drift Allstars piektais posms. Eiropas spēcīgākā drifta seriāla Igaunijas posmā uzvaru izcīnīja ASV drifta zvaigzne Raiens Tuerks, savukārt trešajā vietā latviešu pilots Jānis Eglīte.

Pēc piektdienas treniņiem un kvalifikācijas vairāki braucēji avāriju un dažādu defektu dēļ bija spiesti izstāties. Norvēģis Joahims Vāgārds un zviedrs Johans Halvarsons piedzīvoja ļoti pamatīgas avārijas, savukārt īriem un komandas biedriem Džekam Šenehenam un Naidželam Kolferam sacīkstes noslēdzās ar dzinēja defektiem. Tāpat tehnisks defekts arī ungāram Adamam Nagi.


Ingus Jēkabsons sekojot Martam Kūvasam. Foto: Tom Riismaa photography

Pirmā līkuma betona siena braucējus turpināja pārsteigt arī sestdienas rīta treniņā, jo pret to savus automobiļus apskādēja igaunis Marts Kūvass, norvēģis Ismails Salihs un Elvijs Ķezis. Visi trīs gan līdz tandēmu braucieniem savus auto paspēja salabot un varēja turpināt sacensības. Iepriekšminēto problēmu dēļ TOP 32 finālbraucieniem kvalificējās 31 pilots, tomēr bez kvalifikācijas uzvarētāja Pjotra Viečeka automātiski TOP 16 kārtā iekļuva arī igaunis Tonis Kipper un polos Bartošs Stolarskis, kuriem būtu bijis jābrauc pret Šenehenu un Nagi.

TOP 32 latviešiem iesākās labi, jo pirmajā tandēmā uzvaru pār igauni Jarmo Luhtu izcīnīja Jānis Eglīte. Tālāk gan sekoja divas neveiksmes, jo Elvijs Ķezis, cenšoties savā vadošajā braucienā atrauties no norvēģa Saliha, iegāja par ātru pirmajā līkumā un tāpat kā vairāki citi braucēji piedzīvoja iespaidīgu avāriju, atsitoties pret betona malām. Šajā negadījumā diemžēl cieta gan automašīna, gan arī pats Ķezis, kurš pēc avārijas sūdzējās par galvas un kakla sāpēm.


Elvija Ķeža auto pēc otrās avārijas. Foto: Tom Riismaa photography

Otra neveiksme Ingemāram Jēkabsonam, kurš piekāpās čempionāta līdera Džeimsa Dīna priekšā, savukārt viņa brālis Ingus ar agresīvu sniegumu pārspēja igauni Kūvasu. Arī TOP 16 kārtā Eglīte un Jēkabsons spēja uzvarēt pretiniekus (poli Viečeku un igauni Lemberu), kas nozīmēja, ka abi sacensībās palikušie latvieši savā starpā tikās jau ¼ finālā. Bez viņiem TOP 8 bija iekļuvuši arī igauņi Harolds Valdma, Alans Lats un Kristjans Klemets, kā arī soms Juha Poitalakso, polis Bartošs Stolarskis un amerikānis, Formula D pilots Raiens Tuerks.

Latviešu duelī kā pirmais pa priekšu brauca Jēkabsons, kurš pirmajos līkumos spēja atrauties no Eglītes, tomēr pēdējā līkumā viņš sagriezās. Savā vadošajā braucienā Eglīte nekļūdījās un attiecīgi izcīnīja vietu pusfinālā. Tur viņam pretī stājās Tuerks, kurš savos iepriekšējos tandēmus bija uzvarējis ļoti pārliecinošā manierē.


Raiens Tuerks finālā pret Haroldu Valdmu. Foto: Tom Riismaa photography

Tuerks turpināja demonstrēt lielisku sniegumu, vadošajā braucienā nobraucot pa ideālo trajektoriju, savukārt sekojošajā braucienā teju visu laiku atrodoties minimālā atstatumā no Eglītes. Latviešu pilots savā sekojošajā braucienā uz beigām nedaudz atpalika, attiecīgi piedzīvojot zaudējumu pret amerikāņu drifta zvaigzni. Otrajā pusfinālā, kur savā starpā sacentās igauņi Valdma un Lats, stabilāku un tiesnešiem tīkamāku braukšanu parādīja Valdma.

Cīņā par trešo vietu Eglīte pārliecinoši un ar tuvāku distanci pieveica Latu, savukārt finālā Tuerks ar sev ierasto stabilitāti un minimālu distanci sekojošajā braucienā pārliecinoši uzvarēja igauņu uzlecošo zvaigzni Valdmu.

Drift Allstars piektā (Igaunijas) posma rezultāti:
1. Raiens Turks, ASV, Nissan 200SX (PS13)
2. Harolds Valdma, EST, BMW 3. sērija (E46)
3. Jānis Eglīte, LAT, BMW 3. sērija (E46)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png