profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Āzijas drifta noslēgumā uzvar norvēģis, čempionu nobremzē gripa (VIDEO)

Artūrs Virbulis 22.01.2014 - 01:05 Āzijas drifta noslēgumā uzvar norvēģis, čempionu nobremzē gripa (VIDEO)
Fredriks Aasbo. Foto: Wreckedmagazine

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bangkokā, Taizemē, norisinājās Formula Drift Asia trešais un noslēdzošais 2013. gada sezonas posms, kas vienlaikus bija arī 2014. gada sezonas pirmais posms. Lai arī uzvarēja norvēģu Formula D pilots Fredriks Aasbo, savu trešo Āzijas čempiona titulu pēc kārtas izcīnīja japāņu zvaigzne un arī 2012. gada Formula D čempions Daigo Saito.

42 pilotu konkurencē fināliem kvalificējās labākie 32, to starpā kā 22. kvalificējās arī austrālietis Aleks Kantarovskis, kurš pagājušajā gadā Latvijas EEDC posmā startēja ar Roberta Rodes automobili. Bangkokas sacīkstēs gan viņam sacīkstes beidzās jau TOP 32 tandēmā, zaudējot vēlākajam otrās vietas ieguvējam Natavotam Krerpradabam.


Daigo Saito. Foto: Formula Drift Asia

Tikmēr abas lielākās pasākuma zvaigznes - Aasbo un Saito - fināliem kvalificējās kā pirmais un ceturtais. Ja norvēģis, kurš startēja ar Toyota GT86 spēkratu, līdz pusfinālam tika viegli un bez problēmām, tad Saito ar Lexus IS-C bija nepieciešams viens pārbrauciens. Pusfinālā abi satikās un šeit precīzāk nobrauca Aasbo, iekļūstot Formula D Asia Taizemes posma finālā. Japāņa aizstāvībai gan jāsaka, ka viņš cīnījās ar gripu un nebija simtprocentīgi vesels.

Saito atlika cīņa par trešo vietu, tomēr arī šeit viņam zaudējums pret taizemieti Davide Dorigo. Formula D zvaigzne, braucot aizmugurē, uzsita pa Dorigo auto un apdzina viņu, un tā kā nedz viena, nedz otra lieta nav atļauta, tad Saito loģisks zaudējums.


Aasbo pret Krerpradabu. Foto: Formula Drift Asia

Neraugoties uz to un Aasbo uzvaru pār Krerpradabu, japānis varēja svinēt savu trešo Formula Drift Asia čempiona titulu pēc kārtas. Norvēģis no Saito atpalika vien par astoņiem punktiem un ieguva vicečempiona godu. Tomēr, raugoties ar skatu uz 2014. gada sezonu, vislabāko pamatu tai ir ielicis Aasbo, kurš no Taizemes dodas ar maksimālo punktu skaitu (uzvara gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs).

Nākamais Formula D Asia posms jūlijā norisināsies Japānā, savukārt grandiozais sezonas noslēgums paredzēts oktobrī, Sidnejā, Austrālijā.

Formula Drift Asia Taizemes posma rezultāti:
1. Fredriks Aasbo, Toyota GT86, 112 punkti
2. Natavots Krerpradaba, Mazda RX7, 90 punkti
3. Davide Dorigo, Nissan Silvia, 88 punkti
4. Daigo Saito, Lexus IS-C, 75 punkti

Daigo Saito cīņā par trešo vietu pret Davide Dorigo:



Fredrika Aasbo visi braucieni:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png