profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijām bagātajā EEDC posmā ar Eglītes auto triumfē Gvido Elksnis (FOTO, VIDEO)

Artūrs Virbulis 15.06.2013 - 23:52 Avārijām bagātajā EEDC posmā ar Eglītes auto triumfē Gvido Elksnis (FOTO, VIDEO)
Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

15. jūnijā Biķerniekos notika līdz šim vistrakākās un notikumiem bagātākās drifta sacensības Latvijas vēsturē. Rīgā risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta trešais posms, kurā uz starta stājās ne vien spēcīgākie Austrumeiropas piloti, bet arī amerikāņu Formula D zvaigzne Raiens Turks. Avārijām bagātajā posmā uzvaru svinēja Gvido Elksnis, kurš finālbraucienus aizvadīja ar Jāņa Eglītes automobili.

Austrumeiropas drifta čempionāta 3. posmā, kas vienlaikus bija arī Latvijas drifta čempionāta trešais posms, bija pieteikušies 35 dalībnieki, tomēr uz starta sestdienas sacensībās izgāja 33, jo piektdienas treniņos savus automobiļus sabojāja Vents Pečaks un Jakubs Skomororuča. Pečaks avārijā lauza roku, savukārt viņa automobili „JF Projects" komanda centās salabot, kas laika trūkuma dēļ gan diemžēl neizdevās.


Elvija Ķeža avārija kvalifikācijā. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Avāriju vilnis turpinājās arī treniņos un kvalifikācijā, kuros savus automobiļus sabojāja igaunis Jarmo Luhts, Raivis Bodmanis, Harolds Valdma, Elvijs Ķezis un Andrejs Novopavlovskis. Luhts, Valdma un Ķezis savus auto gan spēja salabot un varēja turpināt cīņas EEDC 3. posma finālbraucienos. Neiztika arī bez tehniskām ķibelēm - trakais polis Pāvels Trela pats laboja un metināja savu balstiekārtu, savukārt somu zvaigznes Juha Rintanena auto nomainīja dzinēja šāles. Tas gan nelīdzēja un Rintanens līdz tandēmu braucieniem diemžēl netika.

Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja Gvido Elksnis, kuram sekoja Ivo Cīrulis un Raiens Turks. Jāatzīmē, ka ātrāko iemetiena ātrumu uzrādīja Elvijs Ķezis, kurš driftu uzsāka pie 162 km/h, tomēr šis brauciens viņam beidzās ar iepriekšminēto avāriju. Tādējādi ātrākā veiksmīgā iemetiena tituls pienācās Elksnim, kurš savu auto šķērsām iemeta pie 156 km/h.


Gvido Elksnis pirms Edmunda Ērgļa. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tālāk sekoja tandēmu braucieni, kas sākās ar 1/16 fināliem jeb TOP 32. Pirmie braucieni noritēja veiksmīgi, tomēr tad sekoja Maksima Tvardovska un Harolda Valdmas tandēms, kurā abi piloti saskrējās un ietriecās pirmā līkuma riepās. Tā kā Tvardovska Nissan Skyline nebija iespējams uz vietas salabot, Valdmam tika ieskaitīta uzvara.

Arī 1/8 finālā jeb TOP 16 braucienos tika piedzīvota negaidīta avārija, jo tā notika braucienā starp diviem sacensību favorītiem - Raienu Turku un Kristapu Blušu. Turks brauca pa priekšu, savukārt Blušs aizmugurē braucot pielīda tik tuvu, ka pieskārās amerikāņu zvaigznes stūrētajam HGK Kit Car un īsi pēc tam ar aizmugurējiem riteņiem trāpīja ārpus trases, kas beidzās ar izslīdēšanu un ietriekšanos riepās. Blušam sacensības beigušās, bet Turks iekļuva labāko astotniekā.


Raeins Turks pa priekšu, Kristaps Blušs avarē. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Ar to arī avārijas EEDC 3. posmā par laimi beidzās, un atlikušajā sacensību daļā varēja vērot patiesi aizraujošas cīņas. ¼ finālā Elksnis pārliecinoši pārspēja Ērgli, tāpat arī Cīrulis izrīkojās ar poli Trelu. Krievu pilots Fēlikss Čitipakhovjans cīnījās ar jelgavnieku Ēriku Ulasu, tomēr kļūdījās un attiecīgi pusfinālā Ulass. Pēdējo vakanto vietu uz labāko četrinieku ieguva Turks, kurš pieveica iespaidīgo ukraiņu pilotu Alekseju „Čepu" Golovņu.

Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās Gvido Elksnis un Ēriks Ulass, un šajā cīņā Gvido ar minimālu distanci Ulasam neatstāja nekādas cerības. Otrais pusfināls jau bija fināla cienīgs, jo gan Cīrulis, gan Turks demonstrēja fantastisku sniegumu. Tiesneši lēma par labu Turkam, līdz ar to par trešo vietu bija paredzēts cīnīties Cīrulim un Ulasam, bet finālā amerikāņu zvaigzne tikās ar Elksni.


Ivo Cīrulis pret Raienu Turku. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Cīņa par trešo vietu gan nenotika, jo Ulasam pārkarsa dzinējs, kas nozīmēja trešo vietu Ivo Cīrulim. Viņš pēc sacensībām bija ļoti laimīgs un šo trešo vietu sev personīgi pielīdzināja pirmajai (plašāks Ivo Cīruļa komentārs pēc stundas būs www.go4speed.lv video apskatā).

Finālā risinājās patiesi dramatiski notikumi, jo Gvido Elksnim, braucot uz startu, salūza automašīnas reduktors. Tomēr, lai fināla cīņas neizpaliktu, Jānis Eglīte, kurš sacensības beidza TOP 16 braucienos, Gvido aizlienēja savu BMW. Līdz šim vēl neviens braucējs Latvijas drifta vēsturē ar spontāni aizlienētu auto nebija uzvarējis, tomēr Elksnis pierādīja, ka spēj ļoti ātri adaptēties un sīvā cīņa izcīnīja uzvaru pret Turku.


Uzvarētājs Elksnis seko Turkam. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Finālbraucieni un pirmo trīs vietu ieguvēju - Gvido Elkšņa, Raiena Turka un Ivo Cīruļa - komentāri par sacensībām:


EEDC 3. posma rezultāti:
1. Gvido Elksnis, BMW 328T/BMW 344K
2. Raiens Turks, HGK Kit Car (BMW)
3. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)
4. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png