profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisa sacensībās gaidāma iespaidīga sacīkste starp lidaparātu un sacīkšu auto

Go4speed 10.06.2014 - 16:13 Dragreisa sacensībās gaidāma iespaidīga sacīkste starp lidaparātu un sacīkšu auto
Foto: Citadalatvija.lv

Šajās brīvdienās, 14. un 15. jūnijā, Lietuvā, norisināsies Latvijas un Lietuvas Dragreisa čempionāta otrais posms. Tas ir notikums, kas priecēs daudzus auto entuziastus un skatītājus.

Kā ziņo Latvijas Dragreisa čempionāta sacensību direktore Ieva Čerņajeva, tad pirmo reizi Lietuvas militārajā lidlauka 402 metru trasē notiks kopējs Latvijas - Lietuvas Dragreisa Čempionāts, kas ilgs divas dienas, pulcējot vērienīgu dalībnieku un skatītāju skaitu. Divu dienu garumā klātienē būs iespēja redzēt ātrākos Lietuvas un Latvijas spēkratus, kā arī pasākuma organizators ir parūpējies par dažādām izklaides un šova programmām: G&G Sindikato un Lino Adomaičio uzstāšanās, Lietuvas militārā aprīkojuma izstāde un iespaidīgas sacensības starp lidaparātu un sacīkšu auto. Savukārt tiem, kas vēlēsies palielināt adrenalīna līmenis asinīs, varēs izbaudīt braucienu ar Drift Taxi.


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

"Atšķirībā no citiem autosporta pasākumiem, dragreiss ir sporta veids, kas ir pieejams ikvienam. Ir nepieciešamas tikai trīs lietas - motorsportam derīga ķivere, auto un drosme. Ikvienam braucējam būs iespēja rast sev vietu klasē, kurā var stāties pretī līdzvērtīgiem konkurentiem," komentē Lietuvas pasākuma organizators Rolands Slezas.

Dragreiss ir universālas auto sacensības pasaulē, tajās dalībnieku izmantoto auto klāsts ir ļoti raibs - sākot no Volkswagen Golf un līdz pat ļoti dārgajiem un ātrajiem auto, piemēram, Nissan GT-R, Porsche 911 un, protams, speciāli būvētie dragreisa sporta auto, kuru jauda, ātrums un efektivitāte brauciena laikā liek aizraut elpu ikvienam.


Foto: Lauris Peskops, Go4speed

Pirms divām nedēļām Latvijas Dragreisa čempionāta dalībnieki sevi lieliski pierādīja 1.posma sacensībās, kas norisinājās Igaunijā, mājās vedot daudzas uzvaras un uzlabotus personīgos laika rekordus. Spraigas cīņas un uzvaras plānojas būt arī šajā Lietuvas posmā, jo šīs sezonas sagatavotie auto ir gatavi sīvai cīņai.

Dragreisa kalendārs:
2. posms: 14. - 15. jūnijs, Lietuva
3. posms: 5. - 6. jūlijs, Ventspils
4. posms: 2. - 3. augusts, Ventspils
5. posms: 6. septembris, Biķernieki
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png