profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis iepazīstina skolēnus ar profesiju – autosportists

Go4speed 11.12.2019 - 15:18 Rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis iepazīstina skolēnus ar profesiju – autosportists
Foto: LAF Prese

Līdzīgi kā “Atvērto durvju dienas” augstskolās, skolām Latvijā ir iespēja rīkot dienas, kurās skolēnus apciemo gan viņu vecāki, gan citi Latvijā un pat pasaulē zināmi cilvēki, lai iepazīstinātu skolu audzēkņus ar karjeras iespējām visdažādākajās nozarēs, pastāstot par savu ikdienu un tās specifiku.

Rīgas 49. vidusskolas 3.b klasi apciemot devās Latvijas Automobiļu federācijas viceprezidents un Krosa komisijas padomes priekšsēdētājs Gunārs Kosojs, kurš pastāstīja par savu karjeru, kā to ir izvēlējies un kāds ir bijis ceļš līdz attiecīgajam amatam, un Latvijā pazīstamais rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis, iepazīstinot skolēnus ar autosportista ikdienu un to, cik liels darbs ir jāiegulda, lai šo hobiju attīstītu.

Gunārs Kosojs, Latvijas Automobiļu federācijas viceprezidents un Krosa komisijas padomes priekšsēdētājs: “Šādu apmeklējumu viens no mērķiem ir uzsvērt kvalitatīvas un kompetencēs balstītas izglītības nozīmi nākotnes karjeras izvēlē, kā arī sniegt ieskatu visdažādākajās profesijās. Skolēniem tiek sniegta iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus attiecīgās profesijas pārstāvjiem, tādējādi uzzinot lietas, kurām ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, ja ir vēlme strādāt attiecīgajā jomā un kādām personības iezīmēm ir jāpiemīt, lai gūtu panākumus izvēlētajā nozarē. Ja skolēniem nestāsta par to, cik plaša ir darba nozare, tad viņiem atliek sapņot par tām profesijām, kuras viņi redz sev apkārt, tāpēc šādas tikšanās reizes ļauj viņiem iedegties par pavisam jaunām iespējām nākotnē!”


Foto: LAF Prese

Jānis Baumanis, latviešu rallijkrosa braucējs: “Kad Gunārs uzaicināja mani doties pie skolēniem, es nezināju, ko sagaidīt, jo nodomāju, vai 3. klases skolēni varētu būt iepriekš interesējušies par autosportu. Sarunā ar skolēniem sapratu, ka automašīnas un arī tehniskie sporta veidi viņiem nav sveša lieta un bija interesanti paklausīties, cik ļoti izglītoti par automašīnas uzbūvi ir 3. klases skolēni, ne tikai zēni, bet arī meitenes. Ļoti iepriecināja interese par manu, kā sportista ikdienu, kura man pašam šķiet, ka ir ļoti daudzveidīga un saspringta, ne tikai sacensību laikā. Galvenā atziņa ir tā, ka bērnus jau agrā vecumā virza domās par nākotni un to, kādas īpašības ir nepieciešamas, lai savus sapņus piepildītu – pēc manām domām tās ir, pacietība, gribasspēks un galvenokārt mērķtiecība!”

Tāpat skolēniem bija interesanti klausīties par to, cik daudz un dažādas autosporta disciplīnas pastāv un cik no tām tiek pārstāvētas pie mums Latvijā. Liela daļa no viņiem daudzas jau zināja un bija vērojuši dažādas sacensības klātienē ar saviem vecākiem vai ģimeni. Jāsaka gan, ka vairākums zinošo skolēnu bija tieši zēni, kuri labprāt dalījās arī to, ar kādām automašīnām ikdienā pārvietojas viņu vecāki. Tikšanās noslēgumā skolēni izrādīja interesi pašiem apmeklēt sacensības un tikties arī nākotnē, lai uzzinātu vēl vairāk par to, kas ikdienā notiek autosporta vidē.

Informāciju sagatavoja:
LAF Prese

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png