profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilham un 'Artline Engineering' komandai smaga nedēļas nogale Vācijā

Mārtiņš Jankovskis 27.09.2015 - 18:53 Šlēgelmilham un 'Artline Engineering' komandai smaga nedēļas nogale Vācijā
Šlēgelmilhs trasē. Foto: www.fiaf3europe.com

Sestdien un svētdien ''Artline Engineering” komandas sastāvā FIA F3 Eiropas čempionāta priekšpēdējā posmā Nurburgringas trasē startēja Latvijas ātrākais autošosejas braucējs Haralds Šlēgelmilhs.

Sacensībās Nurburgringā Artline komanda startēja ar pilnīgi jaunu ''ArtTech P315'' formulu, kuru pirms tam ļoti daudz testēja Šlēgelmilhs. ''Esam izmēģinājuši dažādus tehniskos regulējumus, lai atrastu man piemērotākos. Taču, tā kā šai formulai Nurburgringa būs debijas sacensības, esam piesardzīgi prognozēt precīzus rezultātus,'' pirms sacīkstēm teica Haralds.

Un šoreiz piesardzībai bija pamats, jo komandai šīs bija smagas un grūtas brīvdienas. Pirmajos treniņos ātrākais bija Ilots Kalums, bet Haralds, veicis 14 apļus, no līdera atpalika 3,7 sekundes un finišēja 33.vietā. Arī otrajos treniņos Haralds līderim zaudēja 3,7 sekundes.


Foto: www.fiaf3europe.com

Pēc tam sekoja trīs kvalifikācijas braucieni, kuros arī Šlēgelmilham neizdevās pakāpties augstāk par 33.vietu. Jāatzīmē, ka, ja pirmajā kvalifikācijā atstatums no līdera bija 4,7 sekundes, tad trešajā kvalifikācijā – 2,7 sekundes.

''Neviens neteica, ka būs viegli! Šīs divas sekundes ir miljonu vērtas. Nakts ir gara, tāpēc meklēsim, kamēr atradīsim,” pēc pirmās dienas teica Haralds.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Feliks Rosenkvists, bet Haralds ar „Artline Engineering” formulu viņam zaudēja vienu apli. Arī otrajā braucienā nepārspēts palika Rosenkvists, kamēr Šlēgelmilhs ierindojās 27.vietā. Visbeidzot pēdējā braucienā, kurā vairākas reizes trasē devās drošības mašīna, Haralds izcīnīja 23.vietu, kamēr deviņi sportisti finišu nesasniedza.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Neskatoties uz to, ka šoreiz rezultāts nebija tāds, uz kādu cerēja gan komanda, gan Haralds, gan arī līdzjutēji, ir iegūta vērtīga pieredze, kas noteikti ļaus uzlabot komandas formulas ātrumu nākamajās sacīkstēs. Pavisam kopā Haralds šajās divās dienās ar jauno formulu veica 136 apļus, kas noteikti ļaus komandai izdarīt pareizos secinājumus, lai uzlabotu sniegumu nākamajās sacīkstēs.

Sezonas pēdējais F3 Eiropas čempionāta posms no 16.-18.oktobrim notiks Vācijā Hokenheimas trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png