profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viens no vadošajiem čehu braucējiem apstiprina dalību Liepājas ERČ rallijā

Mārtiņš Jankovskis 18.12.2013 - 07:23 Viens no vadošajiem čehu braucējiem apstiprina dalību Liepājas ERČ rallijā
Jaromirs Tarabus. Foto: ewrc.cz
 
Jau sākusies pieteikšanās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrajam posmam, kas no 31. janvāra līdz 2. februārim notiks Liepājas un Kuldīgas pusē. Kā nesen atzina Liepājas rallija direktors Raimonds Strokšs, tad kā pirmais dalību ar S2000 automašīnu esot apstiprinājis kāds franču braucējs. Kā ziņo viens no forumiem un kā portālam atzina kāds rallija līdzjutējs, tad, iespējams, šis braucējs ir Jean Michel Raoux. Šogad sportists pirmo reizi pārkāpa uz pilnpiedziņas klasi un kopā šosezon nobrauca sešus rallijus.


Iespējams, Liepājas rallijā redzēsim franču braucēju Jean Michel Raoux. Foto: ewrc.cz

Ja par franču braucēju vēl nav 100% skaidrība, tad šī un pagājušā gada trešais labākais čehu braucējs Jaromirs Tarabus sarunā ar šo rindu autoru atklāja, ka viņš brauks Liepājas posmā. ''Paldies, ka painteresējies par mūsu plāniem. Varam atklāt, ka Tarabus un Dans Trunkāts startēs nākamā gada ERČ čempionātā, tai skaitā arī Liepājas posmā, kas būs otrais posms kalendārā,'' atzina kāds komandas pārstāvis. Jāatzīmē, ka vienā no populārākajiem čehu rallijiem (Barum) Tarabus šogad izcīnīja augsto trešo vietu, aiz sevis atstājot vairākus braucējus, kuri šogad startēja Liepājas-Ventspils ERČ posmā. Šobrīd vēl nav zināms, ar kādu mašīnu brauks čehu sportists, taču pēdējās divās sezonās visi posmi aizvadīti ar Škoda Fabia S2000. Iespējams, nedaudz plašāku interviju ar čehu braucēju piedāvāsim jums vēlāk.


Jaromirs Tarabus. Foto: ewrc.cz

Kā nesen fiaerc.com mājas lapā atklāja šī gada Polijas rallija čempions un Polijas ERČ posma uzvarētājs Kajetans Kajetanovičs, tad viņš ar jaunākās paaudzes Ford Fiesta R5 automašīnu nākamsezon plāno startēt vairākos ERČ posmos. Pirmais sportista starts paredzēts Austrijas ERČ posmā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka mēs šo sportistu, kuru atbalsta viena no lielākajām poļu kompānijām Lotos (naftas kompānija), redzēsim arī Liepājā.


Kajetans Kajetanovičs šogad pārsteidza daudzus. Foto: ewrc.cz

Arī šī gada ERČ 2WD klases čempions Zoltans Besenjejs atklāja, ka 2014.gadā ar Honda Civic Type R automašīnu dosies aizstāvēt savu čempiontitulu. Šobrīd sportists apstiprināja savu dalību tikai Austrijas posmā, tāpēc nav zināms, vai viņu redzēsim Latvijā. Arī šogad sportists ERČ sezonu sāka Austrijā, bet nākamo posmu aizvadīja Kanāriju salās.


Zoltans Besenjejs. Foto: ewrc.cz

Atgādināsim, ka pirms kāda laika Škoda Motorsport rūpnīcas komanda apstiprināja, ka Zeps Vīgands un jaunā uzlecošā somu rallija zvaigzne Esapeka Lappi savu ERČ sezonu sāks ar posmu Latvijā. Tāpat uz starta Liepājā izies Marijans Grībels, kurš brauks ar Latvijā vēl neredzētu auto - Opel Adam R2 automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png