profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu pārsteigums Eiropas autokrosā; Henilāni ar panākumiem cīnās Čehijā

Go4speed 22.04.2018 - 19:10 Latviešu pārsteigums Eiropas autokrosā; Henilāni ar panākumiem cīnās Čehijā
Foto: autocross.lv

Eiropas autokrosa čempionāta pirmā posma Vācijā rīkotāji publicējuši pašlaik neoficiālo Zēlovas sacīkstes dalībnieku sarakstu. Kā ziņo autocross.lv, tad klašu tabulās prognozēti dalībnieki no Latvijas: Eiropas čempions Justs Grencis JuniorBuggy klasē, kā arī Ervins Grencis un Jānis Boks SuperBuggy klasē. Taču pārsteigums Touring Autocross klasē, kur debijai gatavojas Jānis Veģeris.

Valmierietis Veģeris, kurš pērn uzstādīja nacionālo rekordu aizvadīto sacīkšu skaita ziņā, starpsezonā gatavojis jaunu Citroen DS3 automašīnu. Jānis startēs ar 225. starta numuru, un pašlaik sarakstos ir viens no desmit Touring AX klasē pieteiktajiem dalībniekiem. Sportistu skaits gan šajā klasē vēl, visticamāk, mainīsies.

SuperBuggy klasē cīņām gatavi gan Grencis, gan Boks. Jānis jūtas pilnībā atguvies no pirms gada kartingā gūtās traumas, un jau pērn rudenī aizvadīja sacīksti Čehijas čempionātā, kurā apliecināja savu ātrumu un braukšanas stabilitāti. Jānis šajā nedēļas nogalē arī aizvadīja izmēģinājumus Pilskalnu trasē.

Ervins un Justs Grenči turpinās krāt panākumus katrs savā klasē. Ja Justs pērn realizēja galveno uzdevumu, kļūstot par Eiropas čempionu, tad Ervinam šo uzdevumu pēc diviem vicečempiona tituliem vēl gribas realizēt.

Eiropas čempionāts startēs pēc divām nedēļām Vācijā, Zēlovas trasē. Savukārt otrais posms norisināsies Latvijā, Mūsas trasē. Līdz ar kārtējām sporta kompleksa nedienām ar īpašniekiem par sacīkstes rīkotājiem šogad kļuvuši Rencēnu Autokluba speciālisti, saņemot ievērojamu finansiālo atbalstu arī no LAF.

Henilāni ar panākumiem cīnās Čehijā
Latvijas juniors Everts Henilāns sācis sezonu ar otro vietu Čehijas čempionāta pirmajā posmā Humpolecā, RB250 klasē. Jaunākā māsa Monta Henilāne RB125 klasē sasniedza piekto vietu.

Everts Henilāns savā klasē priekšbraucienos guva pozīcijas ārpus vadošā trijnieka, taču saspringtā finālā Everts sasniedza otro vietu 12 posma dalībnieku konkurencē. Finālā no uzvarētāja Dominika Starostas Henilāns atpalika par divām sekundēm, bet noturēja aiz sevis Jakubu Šafraneku, kurš finišā bija turpat aiz latvieša.

Monta Henilāne deviņu RB125 klases dalībnieku pulkā guva piekto vietu. Priekšbraucienos Monta stabili turējās klases braucēju pulka vidū, šo tendenci apstiprinot arī finālā. Piektā pozīcija sasniegta, sīvi spēkojoties par ceturto vietu, aiz kuras Henilāne finišēja tikai dažu sekundes desmitdaļu attālumā.

Abu sacīkste bija sarežģīta, jo ceļā uz finālu Everta bagiju piemeklēja arī tehnikas problēmas, kā rezultātā izstāšanās otrajā kvalifikācijas braucienā. Savukārt varonīgā latviešu dāma sacīksti aizvadīja ar 38,5 grādu temperatūru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png