profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vētras skartajā NEZ posmā Somijā vairāki latviešu sportisti kāpj uz goda pjedestāla

Go4speed 13.08.2017 - 23:01 Vētras skartajā NEZ posmā Somijā vairāki latviešu sportisti kāpj uz goda pjedestāla
Foto: autocross.lv

Jau ziņojām, ka sestdienas vakars nesa negaisu ar spēcīgām lietusgāzēm un vētru ne tikai Latvijā, bet arī Kouvolā, kur pulcējās NEZ Rallijkrosa un Kroskartu čempionāta dalībnieki. Kā ziņoja autocross.lv, Somijā dalībnieku parks tika pamatīgi izpostīts, kur tika sagrautas arī sportistu mājvietas.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā CK 125 klasē Roberts Vītols izcīnīja uzvaru savā grupā, kamēr Ingus Beļakovs CK 250 klasē pirmajā braucienā bija spiests izstāties. Tika ziņots, ka Beļakova spēkratam tika pārrauta ķēde un ieplīsis motora bloks, tāpēc sportists bija spiests izlaist arī otro braucienu. Dāvis Tobiass CK 650 klasē savā grupā finišēja otrais.


Ingus Beļakovs, Roberts Vītols, Dāvis Tobiass, Edijs Ošs, Eliss Dukaļskis, Kristaps Grunte, Māris Druva. Foto: autocross.lv

Salonautomašīnu ieskaitē pirmajā grupā Eliss Dukaļskis finišēja ceturtais, aiz diviem Open un viena NEZ 2000 braucēja. Otrajā grupā Māris Druva finišēja trešais aiz diviem Open braucējiem, bet priekšā savas NEZ 2000 klases vienam no līderiem Crazy Mike. Trešajā grupā izcila cīņa bija vērojama starp visiem trim NEZ Super 1600 braucējiem: Markanens, Vītols un Ošs, kur visi braucēji šādā secībā finišēja divu sekunžu robežās. NEZ 2000 braucējs Kristaps Grunte piekāpās diviem NEZ Open braucējiem Hellē un Klemetilē, bet bija priekšā savas klases pārstāvim Kurki.

"Pirmajā līkumā Markanens uzgrieza virsū, pēc kā paliku pēdējais. Otrajā aplī Vītols izbrauca no Džokera, izstūma mani, un tik priekšā," tā savu braucienu komentēja Edijs Ošs.

Otrajā kvalifikācijas kārtā CK 125 klasē Vītols savu braucienu noslēdza otrajā vietā. Pēc divām sērijām viņš dalīja otro līdz ceturto vietu, savukārt CK 650 klasē Tobiass uzvarēja savā braucienā un dalīja otro/trešo vietu. Otrajā kvalifikācijā labs brauciens padevās Gruntem, kurš apsteidza trīs savas NEZ 2000 klases braucējus un vienu no NEZ Open pārstāvjiem. Diemžēl otrajā grupā neveiksmi piedzīvoja Ošs, kurš izstājās. Tikmēr Druva finišēja trešais aiz Open braucēja Hjelta un savas klases pārstāvja Vāres. Dukaļskis palika ceturtais. NEZ Super 1600 klasē principiālajā duelī Markanens par 0,4 sekundēm vēlreiz pārspēja Vītolu.


Foto: autocross.lv

Svētdien tika aizvadīta sacensību otrā diena. Trešajā kvalifikācijā savā CK 125 braucienā Roberts Vītols izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kas kopvērtējumā trīs braucienu summā deva trešo vietu. Beļakovs CK 250 braucienā beidzot tika pie finiša, izcīnot trešo vietu. Lai arī kvalifikācijā Beļakovs bija piektais, tas viņam deva iespēju startēt A finālā. CK 650 Dāvis Tobiass savā pēdējā kvalifikācijas braucienā palika trešais, taču summā tika noturēta otrā vieta. Salonmašīnu trešās kvalifikācijas kārtas pirmajā braucienā uzvarēja Crazy Mike, bet Edijs Ošs bija trešais. Otrajā grupā Dukaļskis finišēja trešais, bet Druva ceturtais.

Pēc trīs braucieniem NEZ Super 1600 klasē līderis bija Markanens, kuram sekoja Vītols, Dukaļskis, Ošs. NEZ 2000 klasē ātrākais bija Parkinens, kuram sekoja Vāre, Grunte un Druva.

NEZ Super 1600 finālā uzvarēja Markanens, kuram sekoja Vītols, Ošs un Dukaļskis. Soms Robertu apsteidz par 5,7 sekundēm, bet Edijs un Eliss līderim zaudēja vairāk - 13 un 15 sekundes. NEZ 2000 finālā pārliecinoši uzvarēja Parkinens, aiz sevis atstājot Vāri un Crazy Mike. Labu sacīksti aizvadījušie latvieši finālā palika bez godalgām - Druva ceturtais, bet Grunte sestais. Roberts Vītols arī CK 125 klasē sasniedza otro vietu! Braucējs ar lielisku startu pamanījās nonākt līderpozīcijā, taču drīz sāka pamatīgi līt, kā rezultātā slidenajā trasē spēku samēri izmainījās, un Roberts finišējā otrais. CK 250 klasē pēc sarežģītās nedēļas nogales Ingus Beļakovs pamanījās tikt uz pjedestāla – trešā vieta. Sliktāk klājās Dāvim Tobiasam, kurš, zaudējis startu, finišēja piektajā vietā.

Ja NEZ braucējiem vēl atlicis noslēdzošais posms Dānijā, tad kroskartiem līdz ar šo posmu noslēdzas NEZ čempionāts. CK 125 klasē Vītolam piektā vieta, CK 250 klasē Beļakovs trešais, bet CK 650 klasē Tobiass piektais.

Jāpiebilst, ka Dānijas posma provizoriskajā sarakstā Super 1600 klasē, kur šobrīd jau 14 pieteikumi, plāno startēt gan Roberts Vītols, gan Edijs Ošs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png