profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF nosoda nesen notikušās nesaskaņotās apvidus auto sacensības dabas liegumā

Go4speed 13.06.2018 - 11:47 LAF nosoda nesen notikušās nesaskaņotās apvidus auto sacensības dabas liegumā
Foto: Vilnis Skuja

Kā ziņojuši masu mediji un arī Dabas aizsardzības pārvalde, nesen notikušas nesaskaņotas apvidus auto sacensības dabas liegumā “Ances purvi”. Vairākas automašīnas veikušas noteiktu maršrutu īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, saskaņā ar maršruta kartēm („leģendām”) un iznīcinājušas vērtīgus Eiropas Savienības nozīmes biotopus. Lieki piebilst, ka pasākuma rīkotāji savas darbības nav saskaņojuši ar attiecīgajām instancēm.

Latvijas Automobiļu federācija (LAF) pauž savu nostāju, izsakot nosodījumu darbībām, kas jebkādā veidā izraisa kaitējumu Latvijas dabai un valstij. LAF iestājas par likuma ievērošanu visās tā izpausmēs. Pieminētais pasākums nekādā veidā nav bijis saistīts ar LAF, tā rīkotāji nav LAF biedri.


Foto: Vilnis Skuja

Latvijas Automobiļu federācija aicina visus, kas rīko jebkāda veida pasākumus, kurās iesaistītas automašīnas un sacensību principi, sazināties ar LAF. Federācijas viens no darbības pamata virzieniem ir konsultācijas sacensību drošības nodrošināšanā un prasību izpildē. Aicinām uz konstruktīvu sarunu ikvienu organizatoru, lai ikviens rīkotais pasākums būtu drošs dalībniekiem, skatītājiem un organizatoriem.


Foto: Vilnis Skuja

Zināms, ka Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) vērsīsies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par nelegālām sacensībām dabas liegumā "Ances purvi un meži", kā rezultātā iznīcināti vērtīgi Eiropas Savienības (ES) nozīmes biotopi, informēja DAP pārstāve Maija Rēna, kura portālā skaties.lv piebilda, ka DAP Kurzemes reģionālā administrācija gatavo dokumentus kriminālprocesa uzsākšanai pēc Krimināllikuma 114.panta par "Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju iznīcināšanu un bojāšanu".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png