profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirmie dubļi šajā gadā uzveikti

Go4speed 03.04.2011 - 22:48 Pirmie dubļi šajā gadā uzveikti
Trofi.lv/ Mārtiņš Kaļķis


Svētdien noslēdzās pirmais šī gada trofi reids. "Kurland Trophy 2011" visas nedēļas nogales laikā norisinājās Ēdoles apkaimē, kur sportistiem bija sevi jāparāda dažādās disciplinās.

Šoreiz Latvijā tika atklāta ne vien Lavijas Trofi reidu sezona, bet arī Lietuvas un Ziemeļeiropas zonas čempionāts, kā arī Krievijas Trofi reidu čempionāta kandidāta posms.

Agrā sestdienas rītā, pēc starta Ēdoles centrā, vairāk nekā 150 dalībnieki devās meklēt kontrolpunktus divās orientēšanās zonās. Paralēli kontrolpunktiem, katrai ekipāžai noteiktā laikā vajadzēja ierasties uz dubļu apli. Vispirms aplī cīnījās TR1 automašīnas, bet vēlāk, kad trase bija kļuvusi pietiekami smaga, arī OPEN, TR2 un TR3 mašīnas. Kopumā sacensības piedalījās 109 tehnikas vienības - gan automašīnas, gan motocikli un kvadracikli.

Trofi.lv/Mārtiņš Kaļķis
Trofi.lv/Mārtiņš Kaļķis

Sacīkšu otrā diena visiem automobiļiem sākās ar triālu smilšu karjerā, kur bija izveidota trase ar stāviem kāpumiem, kritumiem, asiem līkumiem. Iepriekšējā dienā šo pašu karjeru bija izbraukājuši kvadraciklisti. Īpašu asumu piešķīra lielais sniega daudzums, kas zemākajās trases vietās radīja ne vienu vien papildus šķērsli TR1 ekipāžām. Tālāk sportisti turpināja orientēties un vākt kontrolpunktus, kuri nebija atrasti sestdienas laikā.  Kategorijā TR1 uzvaru izcīnīja igauņi Rene Deriks un Prīts Kesalaus. Arī atlikušo goda pjedestālu aizņema mūsu ziemeļu kaimiņi, otrajā vietā ekipaža Tomass Kerps/Āre Vests/Marguss Poldemā, trešās vietas ieguvējas (vienīgā dāmu ekipāža) Maire Midri/Peetss Teele/Aders Vivika. Labākie no Latvijas ekipāžām finišu sasniedza piektajā vietā.

Trofi.lv/Mārtiņš Kaļķis
Trofi.lv/Mārtiņš Kaļķis

Līdzīga situācija arī TR2 klasē, kur ātrākie latvieši ceturtie (Ints Marcinkēvičs un Miķelis Bērziņš), bet viss goda pjedestāls igauņiem. Pirmie Anti Puusepp/Ahto Raudla, otrie Alvars Tehe/Ivars Prahs, trešie Koits Tonisons/Tauri Tenavotss.

TR3 klasē pirmā ekipāža no Latvijas Edvīns Vansovičs un Juris Dzenis, otrie atkal igauņi Tarvo Klaasimae ar Paulu Lipasaaru, trešie Prīts Auss un Inderks Tultss.

Foto: Trofi.lv/Mārtiņs Kaļķis
Foto: Trofi.lv/Mārtiņs Kaļķis

OPEN ieskaitē medaļas sadalīja Latvijas braucēji. Pirmajā vietā Jānis Siliņš un Arnis Pušs, aiz sevis atstājot Ivaru Rozi un Induli Vīdušu. Trešo vietu ar stipri pārbūvētu automašīnu (atšķirībā no iepriekšējās sezonas) izcīnīja pieredzējušie Aigars Mizga un Alvis Reinšmits.

Nākamias Latvijas Trofi reida čempionāta posms notiks Trapenē un norisināsies no 6. maija līdz 8. maijam.




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png