profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais 'Hyundai Motorsport' šefs: Rally1 hibrīda automašīnām nekad nevajadzēja būt

Go4speed 07.12.2022 - 00:09 Bijušais 'Hyundai Motorsport' šefs: Rally1 hibrīda automašīnām nekad nevajadzēja būt
Andrea Adamo

2021.gada izskaņā Hyundai paziņoja, ka Andrea Adamo pēc sešu gadu darba pie ''Hyundai Motorsport'' komandas stūres atkāpsies (vai arī tika atlaists) no sava amata. "Andrea ir cilvēks ar lielu sirdi. Viņš ''Hyundai Motorsport'' deva visu, kā arī rūpējās par mums kā par saviem bērniem. Viņš izveidoja apbrīnojamu komandu, un tagad mūsu uzdevums ir nākamgad atgriezt trofeju! Esmu arī pateicīgs, ka man ir tik lielisks draugs," toreiz teica Ots Tanaks.

Lai arī Adamo šogad nav aktīvi iesaistījies autosportā, viņam ir savs redzējums par WRC notiekošo.

Uz jautājumu, kas, viņaprāt, WRC ir iztrūcis, Adamo piebilda, ka tā ir pareiza mediju pakete. "Rallijs ir pārāk saspiests pa dienu. Viss sākas septiņos no rīta, un tad jums ir četras stundas pusdienu pārtraukums laikā [piektdienā], kad cilvēkiem varbūt ir laiks skatīties ralliju, taču tobrīd braucēji ir ieslēgti kaut kur attālinātā riepu maiņas zonā. Kad cilvēki atgriežas darbā, arī rallijs atgriežas. Vai tas ir gudri?" prāto Andrea Adamo.


Foto: Honza Froněk

Arī jautājumā par Rally1 hibrīda automašīnām, Adamo bija savs uzskats. "Sezonas beigās, atskatoties uz aizvadīto sezonu, joprojām domāju, ka šiem rallija hibrīda automobiļiem nekad nevajadzēja būt. Tā vietā jaunajiem noteikumiem vajadzēja būt balstītiem uz Rally2 automašīnām ar nedaudz lielāku jaudu un nedaudz vairāk aerodinamikas."

"Šī hibrīda lieta gada beigās ir radījusi vairāk strīdus nekā plusus. Neviens īsti nesaprot, kāpēc mums ir hibrīds. Mums nav bijuši stāsti par to, ka mašīnas kaut kur brauktu ar pilnu elektrisko [jaudu]. Mums ir ļoti dārgas automašīnas, tāpēc neviens ražotājs nenāks WRC. Atvainojiet, bet tāda ir patiesība."

"Ja jūs skatāties rezultātus gada griezumā, tad dažos rallijos finišā nav daudz Rally1 automašīnu, tāpēc tas ir diezgan skumji. Varbūt es sapņoju, domājot par pieciem ražotājiem WRC, bet varbūt ar Rally2 varētu būt vairāk ražotāju un potenciāli arī vairāk braucēju, kas varētu startēt."

"Ko mēs varam darīt nākotnē? Mamma mia, tas ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem, kas man ir bijis," nobeidz Adamo.

Pilna intervija klausāma šeit:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png