profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arī 'Hyundai Motorsport' nosauc sastāvu jaunajai WRC sezonai

Go4speed 18.11.2022 - 13:02 Arī 'Hyundai Motorsport' nosauc sastāvu jaunajai WRC sezonai
Foto: Hyundai Motorsport

Piektdien kļuvis zināms, ka 2023. gada FIA pasaules rallija čempionātā Hyundai Motorsport komandā bez Tjerī Noivila brauks arī Esapeka Lapi, Kreigs Brīns un Dani Sordo. Ja Noivils un Lapi aizvadīs pilnu sezonu, tad Brīns un Sordo dalīs komandas trešo automašīnu.

Atgādināsim, ka šosezon Lapi un Sebastjans Ožjē dalīja ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīnu, kamēr Brīns aizvadīja visus posmus ar ''Ford Puma Rally1'', taču nākamgad abi braucēji būs mainītās lomās – Lapi aizvadīs pilnu sezonu, bet Brīns dalīs ''Hyundai i20 N Rally1'' automašīnu ar komandas ilgadējo braucēju Sordo.

Visi četri komandas piloti savas karjeras laikā kopā ir izcīnījuši 127 pjedestālus, un komandas vadītāja pienākumu izpildītājs Žuljēns Monšē cer, ka pieredzējušais sastāvs spēs aizvest Hyundai līdz trešajam pasaules čempionu titulam 2023. gadā.

"Esam gandarīti apstiprināt komandas braucēju sastāvu 2023. gada WRC sezonai ar trim automašīnām un četrām pieredzējušām ekipāžām," sacīja Žuljēns Monšē. "Ar šīm četrām ekipāžām mums ir konkurētspējīga un pieredzējusi talantu kombinācija, kas nostiprinās komandas darba ētiku un mentalitāti visā mūsu organizācijā."


Foto: Hyundai Motorsport

"Dzīve ir pārsteigumu pilna," saka somu sportists Esapeka Lapi. "Saņemt iespēju pievienoties Hyundai Motorsport un braukt pilnu WRC sezonu bija kaut kas tāds, ko mēs negaidījām. Tas ir īsts sapnis un unikāla iespēja; mēs esam ļoti priecīgi pievienoties Hyundai Motorsport ģimenei. Komanda 2022. gada sezonā parādīja, ka sezonas laikā ir spējīga daudz attīstīt automašīnu un tai ir izredzes uzvarēt uz jebkura seguma. No tā, ko jau esmu dzirdējis, 2023. gads izskatās ļoti daudzsološs."

Jāpiebilst, ka Lapi savas karjeras laikā ir braucis arī ar M-Sport Ford, kas nozīmē to, ka tagad viņš būs braucis ar visu trīs FIA pasaules rallija čempionāta vadošo ražotāju automašīnām.

Ja Lapi šī būs pirmā sezona Hyundai sastāvā, tad Brīnam šī būs atgriešanās Hyundai komandā. No 2019. līdz 2021. gadam viņš ir piedalījies līdzīgā Hyundai programmā.

"Pievienošanās Hyundai Motorsport uz 2023. gada WRC sezonu man ir kā atgriešanās mājās," saka Kreigs Brīns. "Iepriekš kopā esam nodrošinājuši dažus ļoti atmiņā paliekošus rezultātus, tostarp vairākas otrās vietas, tāpēc ceru, ka man izdosies spert vēl vienu soli tālāk. Ar interesi esmu sekojis komandas progresam un attīstībai šajā sezonā, un es redzu, kāds impulss ir radies. Tāda ražotāja komandas kā Hyundai atbalsts ir īpašs, un esmu pārliecināts, ka nākamajā sezonā mums būs vēl daudz iemeslu priecāties."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png