profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Man jāapsver, vai turpināt karjeru

Go4speed 29.09.2022 - 11:09 Tanaks: Man jāapsver, vai turpināt karjeru
Ots Tanaks un Martins Jarveoja

Arī Jaunzēlandes rallija laikā turpinās dažādas runas par un ap Ota Tanaka iespējamo nākotni. Pats sportists apgalvo, ka viņam esot līgums ar ''Hyundai'' uz nākamo sezonu, taču līguma detaļas sportists neatklāj.

Atgādināsim, ka vispirms parādījās baumas, ka Tanaks nākamsezon varētu pievienoties M-Sport komandai, bet drīz vien somu un igauņu mediji ziņoja, ka, neskatoties uz iepriekšējām nesaskaņām ar Toyotu, Tanaks varētu atgriezties arī šajā komandā. ''Tas ir bizness,” portālam Dirtfish saka viens Toyota komandas pārstāvis.

Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala kādā no intervijām atzina, ka "Mums nav nekāds līgums. Mēs zinām, cik ātrs ir Ots — viņš ir viens no ātrākajiem čempionātā, un, braucot ar Toyota divus gadus [2018./2019. gadā], mēs zinām viņa stiprās puses. Bet teiksim tā: mums ir ļoti labs braucēju sastāvs, tāpēc es uzdodu jautājumu, vai mums ir kaut kas jāmaina, ja mēs uzvarēsim abos čempionātos?"


Foto: Honza Fronek

Šobrīd zināms, ka sezonas trīs noslēdzošos posmus ar Toyota vienības trešo automašīnu aizvadīs Ožjē, kurš aizstās Esapeku Lapi. Abi šie sportisti šogad dalīja trešo automašīnu. Nesen Latvala atzina, ka Lapi šogad izdarīja tieši to, ko komanda no viņa prasīja, un soms palika apmierināts ar Lapi sniegumu. Latvala nesen piebilda, ka Lapi, visticamāk, varētu palikt komandā arī nākamsezon. Taču, ja notiktu tas, ka Tanaks atgrieztos Toyota sastāvā, Lapi, visticamāk, atkal paliktu bez darba.

''Ja tā notiks un Tanaks atgriezīsies Toyota, tad tas tiešām bija labi noslēpts. Bet es tam neticu. Mani tas neuztrauc,'' tā somu medijiem izteicās Esapeka Lapi. Arī Ožjē piebilda, ka par šo situāciju viņš neko daudz nezina. ''Jā, tā ir tiesa, ka Tanaks šobrīd nešķiet īpaši apmierināts. Varbūt viņam ir cits variants, kur viņš varētu parādīties un braukt ātrāk. Bet es vairāk par šo situāciju neko nezinu. Man nav nekādas iekšējās informācijas,'' tā Sebastjans Ožjē.


Foto: Jerome Deskeuvre

Tikmēr Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils uzskata, ka Tanaks paliks Hyundai vienībā. ''A – es gribu, lai viņš paliek Hyundai. B – Esmu pārliecināts, ka viņš paliks ar mums. Komandā visiem braucējiem ir smagi jācenšas panākt uzlabojumus. Domāju, ka šajā pusē mēs esam sadarbojušies diezgan labi. Tas liecina, ka ļoti īsā laika posmā mēs spējām virzīt komandu uz priekšu, un mums ir vienāds viedoklis par to, kas ir nepieciešams, lai mēs būtu konkurētspējīgi. Viens pats par to nevar cīnīties. Jums ir nepieciešams atbalsts. Domāju, ka viņš ir labākais atbalsts, kāds man varētu būt, un es daru visu iespējamo, lai atbalstītu viņu arī šajā sakarā, lai atgrieztu komandu tur, kur tai ir jābūt un kur tai vajadzētu būt. Tas ir skaidrs, un pie tā mēs strādājam.''

Taču ceturtdienas vakarā igauņu mediji, atsaucoties uz franču izdevumu AutoHebdo, ziņo, ka Tanaks vēl nav izlēmis, vai turpinās karjeru 2023.gadā. "Es vēl neko neesmu izlēmis. Man ir līgums ar Hyundai uz nākamo sezonu, taču jautājums nav par komandu. Man jāapsver, vai vispār turpināt. Neesmu pakļauts spiedienam izvēles ziņā, tāpēc nevaru pateikt, kad pieņemšu lēmumu. Tas nav atkarīgs no pašreizējās sezonas rezultātiem. Pirmkārt, vēlos redzēt, kā gada beigās ies manai ģimenei. Tad izvērtēšu, vai palikšu pie ģimenes vai turpināšu braukt rallijā,'' tā Tanaks.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Tanaks izlaida sezonas noslēdzošo posmu Moncā, kur tobrīd viņam uz spēles rezultāta ziņā nekas nebija likts. ''Tobrīd situācija bija tāda, ka nestartēšana Moncā manu rezultātu nebūtu mainījusi, taču mājās tas glābtu dažu cilvēku dzīvības. Bija svarīgi, lai es pavadītu vairāk laika mājās un lai mājās es kļūtu par tēvu savai ģimenei," toreiz Betsafe teica Tanaks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png