profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprintā 'Saldus' uz starta izies kupls dalībnieku skaits

Go4speed 18.09.2019 - 16:07 Rallijsprintā 'Saldus' uz starta izies kupls dalībnieku skaits
Foto: Krists Andersons, Motors & Sports

Šīs nedēļas nogales izskaņā Saldū notiks pēdējā, izšķirošā cīņa šajā sezonā Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionāta dalībniekiem, kā ar šis būs noslēdzošais posms Hictoric Latvija un Lietuvas rallijsprinta čempionātā. Uz starta svētdien rallijsprintā Saldus izies 68 ekipāžas. Sacensību laikā dalībniekiem būs jāveic seši grants ātrumposmi. Kopējais veicamās distances garums – 55 kilometri. Jāatzīmē, ka šajā noslēdzošajā rallijsprinta posmā par uzvaru sportisti līdzšinējo 15 punktu vietā iegūs 25 punktus, par otro 20, bet par trešo - 16.

Dalību rallijsprintam apstiprinājušas gandrīz visas ātrākās rallijsprinta ekipāžas, kuru vidū ir arī LRČ un Igaunijas rallija čempioni Edijs Bergmanis/Edgars Grīns.

4WD ieskaitē pirmo vietu, ar dažu punktu pārvaru, šobrīd nosargā Mareks Švarcs Švampāns/Armands Lūkins, otro vietā vieta patlaban šajā ieskaitē ekipāžai Krišjānis Zintis Putniņš/Mārtiņš Puriņš, bet trešā pozīcija šajā klases ieskaitē Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte. Šīs ekipāžas šķir 12 punkti.


Foto: Krists Andersons, Motors & Sports

2000 klases ieskaitē šobrīd līdera pozīcijā ar diezgan lielu punktu pārsvaru izvirzījusies ekipāža Reinis Trūps Beate Klipa/Artūrs Birģelis, aiz viņiem otro vietu šobrīd nosargā Andris Putniņš/Raimonds Gļauda, bet trešo vietu patlaban ieņem ekipāža Madars Dīriņš/ Gints Lasmanis.

4WD OPEN klasē patlaban līderpozīcijā atrodas ekipāža Kristaps Sarma/Sandis Druks – Jaunzemis/Ervins Zgirskis, kuri par astoņiem punktiem apsteidz komandas biedrus Jurģi Meisteru/Kalvi Blūmu. Trešo pozīciju šobrīd nosargā Intars Rezakovs/Oskars Leimanis.

2WD Open klasē līderi ir Kārlis Nebars/Gundars Balodis, kuri sakrājuši 60 punktus. Par 16 punktiem mazāk ir Uldim Lepiksonam/Kārlim Šteinbergam, bet trešais ir Justas Simaška


Kārlis Nebars. Foto: No sportista personīgā arhīva

KLASIKA 3000 ieskaitē šobrīd pirmo vietu, ar dažu punktu pārsvaru, nosargā Andris Vovers/Aldis Hanzens, otrā pozīcija šajā ieskaitē šobrīd ir ekipāžai Aigars Tīdmanis/Uldis Fjodorovs, bet trešajā pozīcijā patlaban ekipāža Kristers Cimdiņš/Gatis Cimdiņš.

JUNIORU ieskaitē līdz šim šajā sezonā uz starta stājušās trīs dalībnieki, kuri arī savā starpā dala pakāpienus uz pjedestāla. Pirmā vieta šobrīd Reinim Trūpam. Aiz viņa otrajā vietā ir Justas Simaška, bet trešo vietu šobrīd šajā trijniekā noslēdz Madars Dīriņš.

HICTORIC ABS ieskaitē šobrīd vislielāko punktu skaitu ieguvusi ekipāža Māris Egle/Aldis Egle, aiz viņiem, atpaliekot 13 punktus, ir Normunds Otomers/Dāvis Arājs. Diezgan saspringta cīņa par trešo un ceturto pozīciju šajā ieskaitē, bet šobrīd trešie ir Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis.


Māris Egle. Foto: Cedrus Tropos Racing Fans

HICTORIC 2WD ieskaitē pirmie ir čempioni Normunds Otomers/Dāvis Arājs, kamēr sīva cīņa notiek par otro un trešo pozīciju. Patlaban otrajā vietā ir Viesturs Tilgass/Viesturs Zīle, bet trešajā vietā Arvis Vecvagars/ Gints Gaiķis.

Rallijsprinta sacensību ceremoniālais starts norisināsies Saldus pilsētā, Jelgavas ielā 6, plkst. 13:00. Autosporta pasākuma noslēgums paredzēts ap plkst. 17:45. Labāko apbalvošana notiks turpat, Jelgavas ielā 6, plkst. 19:40.

Ar sacensību nolikumu un citiem, ar sacensībām saistītiem dokumentiem, iespējams iepazīties oficiālajā mājaslapā www.autorally.lv.

Informāciju sagatavoja:
Krista Andersone

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png