profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaras rallijsprinta sezona sākas ar pārsteigumiem

Mārtiņš Jankovskis 03.05.2012 - 20:57 Vasaras rallijsprinta sezona sākas ar pārsteigumiem
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šo sestdien (5. maijā) Latvijas hokeja izlase ar spēli pret Krieviju uzsāks pasaules hokeja čempionātu. Taču pirms tam Aizputes apkārtnē tiks dots starts Latvijas rallijsprinta čempionāta trešajam posmam - rallijsprintam ''Kalnamuiža". Šogad šajā rallijā par patīkamu pārsteigumu parūpējušies organizatori, jo viņi rallijā iekļāvuši slaveno Vecpils ātrumposms, kurā iekļauts slavenais Stroķu tramplīns. ''Varu uzreiz pateikt, ka tramplīns šajā rallijsprintā būs tāds, kāds nav bijis nevienā rallijā. Ņemot vērā, ka pienākošais ātrums būs liels, automašīnas lidos tālu," tā portālam Go4speed atzina rallijsprinta organizators Aigars Bite.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ņemot vērā, ka pēc nedēļas startēs rallijs Talsi, daudzi sportisti šo ralliju izmanto kā lielisku treniņu, lai labāk sagatavotos Talsu rallijam. Šajā posmā redzēsim Jāni Vorobjovu, Jāni Feldmani, Vasīliju Grjazinu un citus. Diemžēl no starta saraksta pazudis Aivja Egles vārds. Tāpat interesantu pārsteigumu sagādājusi Jāņa Vorobjova ekipāža, kura šajā rallijā startēs ar neierastu auto - BMW M3, ar kuru savulaik skatītājus priecēja Ivars Norberts. ''Šo automašīnu Jānis iegādājās tīri priekam un plezīram. Protams, braucot ar šādu auto, būs daudz kas jāatceras no jauna, taču būs forši (smejas). Atcerēsimies jaunību," tā atzina Guntars Zicāns.


Ar šo mašīnu Kalnamuižā brauks Vorobjovs/Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kuplā skaitā tiks pārstāvēta ''OKartes Autosporta Akadēmijas" komanda. Bez trijām rallija komandas ekipāžām, uz starta izies arī trīs piloti (Ģirts Vītiņš, Emīls Blūms un Ēriks Ozoliņš), kuri piedalās 2012.gada projektā, vēl tikai cīnoties par vietu ''OKartes Autosporta Akadēmijas" rallija komandā nākamajā sezonā.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Augsti mērķi šajā rallijā ir šī brīža 2WD klases līderiem Jānim Berķim, kurš vienu brīdi Kalnamuižas rallijsprintā bija plānojis braukt ar brāļa "Mitsubishi" automašīnu. ''Vienā treniņā mūsu ''Ford Fiesta'' automašīnai izbeidzās kārba, tāpēc nezinājām, vai paspēsim to salabot. Taču tagad izskatās, ka brauksim ar Fiesta mašīnu, kurai būs parastā kārba. Kā tā strādās, redzēsim uz vietas.

Uz jautājumu, kādi ir ekipāžas plāni šim rallijam, Jānis turpināja: "Šobrīd, visur kur braucam, esam pirmie, tāpēc mēģināsim turpināt iesākto arī šeit, lai arī tas nebūs viegli. Vasarā mums neiet tik labi, taču, neskatoties uz to, tik un tā mēģināsim braukt pa priekšu un cīnīties par augstākajām vietām."


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pavisam kopā Kalnamuižas rallijsprintā uz starta (ieskaitot ROAD klasi) izies 66 ekipāžas. Viskuplāk tiks pārstāvēta 2WD klase, kurā startēs 23 ekipāžas. 4WD Open uz starta izies 16 spēkrati, bet 4WD - septiņi. Šogad sacensību formāts ir padarīts maksimāli kompakts dalībniekiem, jo reģistrācija, stenogrammas pierakstīšana un sacensība notiks vienas dienas ietvaros. Pavisam kopā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi (divi posmi trīs reizes), kas kopā sastādīs 52,98 kilometrus.

Ar rallijsprinta dalībniekiem var iepazīties šeit, bet rallijsprinta kartes un citu svarīgu informāciju var atrast šeit. Kopvērtējuma rezultātus pēc diviem posmiem var atrast šeit.

Rallijsprinta ''Kalnamuiža" programma:

Piektdiena, 4. maijs
15:00 - 16:00 - testa ātrumposma pieraksts
16:00 - 19:00 - Testa ātrumposms Laidu pagastā

Sestdiena, 5. maijs
8:00 - 10:30 - dalībnieku reģistrācija, trases dokumentu saņemšana
8:00 - 12:00 - iepazīšanās ar trasi
13:00 - rallijsprinta starts
18:00 - rallijsprinta finišs 1. automašīnai
18:45 - uzvarētāju apbalvošana


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png