profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LRČ čempions Korge savainojuma dēļ izlaidīs ziemas sezonu

Mārtiņš Jankovskis 16.01.2024 - 00:47 LRČ čempions Korge savainojuma dēļ izlaidīs ziemas sezonu
Foto: Dace Janova

Šajā nedēļas nogalē ar ralliju Alūksne startēs jaunā Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta sezona, kurā uz starta izies 88 ekipāžas no deviņām valstīm.

Acīgākie rallija līdzjutēji noteikti pamanīja, ka šogad starp dalībniekiem nav ātrais igauņu pilots Timu Korge, kurš pagājušajā sezonā kļuva par savas klases čempionu gan Latvijā, gan Igaunijā.


Foto: Raimonds Volonts

Jau Latvijas rallija čempionāta 2023.gada sezonas noslēguma pasākumā Cēsis portāls Go4speed pamanīja, ka Korge uz pasākumu ieradies ar saitē nofiksētu roku. Sarunā ar portālu Go4speed Korge atzina, ka diemžēl traumas dēļ būs spiests izlaist ziemas sezonu.

''Diemžēl ziemas izklaides pasākumā savainoju plecu, līdz ar to man tagad ir divu mēnešu atvaļinājums…Tas nozīmē to, ka ziemas sezonu būšu spiests izlaist,'' saka Timu Korge, kurš pagājušajā gadā Alūksnes rallijā finišēja 3.vietā, piekāpjoties Mārtiņam Seskam un Emīlam Blūmam.


Foto: Marleen Maask

''Šobrīd traumas dēļ man precīzu plānu par šo sezonu nav, bet cerams, ka veiksim dažus rallijus Igaunijā, Latvijā, kā arī jauno Igaunijas čempionāta posmu Somijā,'' turpina Korge, kura plānos ir turpināt startēt ar ''Mitsubishi Lancer Evo X''.


Korge uz augstākā pakāpiena. Foto: Raimonds Volonts

Jautāts, vai vasarā Korgi Igaunijas ERČ vai Latvijas WRC posmā varētu redzēt startējam ar R5 automašīnu, igauņu sportists pēc garas nopūtas saka: ''Būtu jau jauki veikt pāris rallijus ar R5 vai Rally2 mašīnu, bet šobrīd šādas iespējas mums nav. Godīgi sakot, pat šobrīd finansiāli grūti rallijiem sagatavot mūsu ''Mitsubishi Lancer Evo X.''

Korge un Blūms ir labi draugi ārpus trases. Foto: Raimonds Volonts

Arī Korges draugs Emīls Blūms, kuram ar igauņu sportistu pagājušajā sezonā visos rallijos bija sīvas cīņas, pauda nožēlu, ka Korge nestartēs Alūksnes rallijā. ''Protams, žēl, ka uz starta šajā ziemas sezonā neredzēsim Timu Korgi, ar kuru mums vienmēr ir bijušas sīvas cīņas. Diemžēl gūtais savainojums viņam liedz iespēju piedalīties sacensībās. Novēlu viņam pēc iespējas ātrāk atlabt, lai kopā varam cīnīties vasaras sezonā,'' tā Emīls Blūms.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png