profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sainss: Akmeņi ir visur - šādos apstākļos finišēt bez problēmām ir kā uzvara

Go4speed 08.01.2020 - 23:38 Sainss: Akmeņi ir visur - šādos apstākļos finišēt bez problēmām ir kā uzvara
Foto: PH Sport

Dakaras rallijs turpina uzņemt apgriezienus, kur jau ir aizvadīti četri posmi. Līdz šim šis Dakaras rallijs, kas pirmo reizi notiek Saūda Arābijā, pagaidām atmiņā palicis ar sportistu daudzajiem pārsistajiem riteņiem. Ja līdz šim divi vai trīs pārsisti riteņi likās jau daudz, tad trešajā posmā Vaidotas Žala, piemēram, pamanījās pārsist sešas riepas. Līdz šim Dakaras rallija pirmie ātrumposmi ir ļoti, ļoti akmeņaini, tāpēc arī gandrīz visi sportisti spiesti mainīt pārsistās riepas.


Foto: A.S.O. / DPPI / Florent Gooden

''Vienā posmā man bija trīs pārsistas riepas, un arī otrajā posmā pārsitu trīs riteņus. Nav viegli. Šī ir jauna trase pilnīgi visiem. Šis ir interesants Dakaras rallijs, tāpēc mums ir jāpasākas organizatoriem, kuri izveidoja tik interesantu ralliju. Visticamāk, uzvarētājs tiks noskaidrots vien pēdējā dienā,'' tā pēc viena no posmiem teica Nasers Al-Atija, kurš pēc ceturtā ātrumposma piebilda, ka viņš bīstamajās vietās pat ir mainījis savu braukšanas stilu.


Foto: A.S.O / Charly Lopez

''Pēdējie 100 kilometri bija smagākie, kādus jebkad esmu braucis Dakaras rallijā. Tas bija neticami. Akmeņi bija visur. Es pat neredzēju pēdas no motociklistiem. Tas bija traki. Šādos apstākļos (tikt līdz finišam bez problēmām) sajūtas ir kā uzvara,'' saka Dakaras rallija šī brīža līderis Karloss Sainss.

''200 kilometrus pirms finiša mēs bijām iztērējuši visus rezerves riteņus. Bija nervu kutinoši braukt šādos apstākļos, kur ir miljons akmeņu – mazi, lieli, mazi, lieli, vidēji,'' saka poļu sportists Arons Domžala.


Foto: A.S.O. / @dppiimages / @eric_vargiolu

Tikmēr Dakaras rallija fotogrāfs Eriks atzīmēja, ka šis viņa 40 gadus ilgajā laikā (Viņš Dakaras ralliju apmeklējis no pirmās reizes) ir labākais Dakaras rallijs, kāds redzēts. Šajā rallijā ir tāds kā daudzu valstu apvienojums vienā, kas dod neaprakstāmas sajūtas un kas nekur iepriekš vēl nav redzēts.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png