profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žala spiests izstāties no Dakaras rallija maratona ātrumposma

Go4speed 11.01.2024 - 18:44 Žala spiests izstāties no Dakaras rallija maratona ātrumposma
Foto: Vaidotas Žala - Arijus Racing

Ceturtdien Dakaras rallijs turpinājās ar 48h Challange izaicinājuma ātrumposmu, kur divu dienu laikā sportistiem būs jāveic ap 600 kilometriem.

Šobrīd sportisti ir veikuši lielāko daļu no paredzētajiem 600 kilometriem. Ceturtdien dalībniekiem tika dots laiks līdz plkst. 16:00, pēc kā sacīkstes bija jāpārtrauc uz jādodas uz tuvāko nometni, kur sportisti pavadīs nakti nometnēs, nesaņemot tehnisko atbalstu no komandām. Sacensības atsāksies piektdien septiņos no rīta.

Atgādināsim, ka no rīta avāriju piedzīvoja rallija līderis Jazīds Al-Radži, tādējādi izstājoties no cīņas par uzvaru. Šobrīd pēc nobrauktiem 246 kilometriem līderis ir Karloss Sainss, kuram seko Matiass Ekstroms (+2:20) un Sebastjans Lēbs (+5:01).


Foto: Vaidotas Žala - Arijus Racing

Diemžēl neveiksmīgs maratona ātrumposms izvērties lietuvietiem Vaidotam Žalam, kurš piedzīvojis tehniskas problēmas. Kā atzina lietuvietis, tad ''Esam spiesti izstāties no maratona ātrumposma. Diemžēl aiz vienas kāpas bija dziļa, dziļa bedre, un mēs tajā iedūrāmies ar mašīnas priekšgalu. Lai arī ātrums nebija liels, ar to pietika, lai salauztu amortizatora stiprinājumu, kuru mēs nevaram nomainīt, jo daļa skrūves joprojām ir vietā. Mēģinājām braukt tālāk, izmantojot citus risinājumus, bet redzam, cik tas ir riskanti, jo pat uz parasta ceļa ir grūti savaldīt automašīnu.''

Izstāšanās nozīmē, ka Žala vairs necīnīsies par vietām Dakaras rezultātu tabulā, taču pēc atpūtas dienas viņš varēs sacensties Dakaras pieredzes kategorijā, kur dalībnieki var pārbaudīt savus spēkus un gūt pieredzi.

Atgādināsim, ka pēc Dakaras rallija 5.posmā Žala kopvērtējumā bija pakāpies uz septīto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png