profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žinils de Viljērs par vēl vienu incidentu ar motociklistu saņem daudz bargāku sodu

Go4speed 06.01.2022 - 23:52 Žinils de Viljērs par vēl vienu incidentu ar motociklistu saņem daudz bargāku sodu
Žinils de Viljērs

Jau ziņojām, ka viens no Dakāras rallija favorītiem Žinils de Viljērs saņēma piecu minūšu sodu par to, ka sportists notrieca motobraucēju un neapstājās, lai pārliecinātos, ka braucējs šajā negadījumā nav cietis.

Nākamajā dienā de Viljērs bija iesaistīts vēl vienā incidentā ar motociklistu par ko šoreiz viņš saņēma daudz bargāku sodu – viņa rezultātam pieliktas piecas stundas.

Paziņojumā teikts, ka de Viljērs, kurš vienu brīdi kopvērtējumā bija ceturtais, pārvarot kāpu, trāpīja citam motociklam, izraisot marokāņa sportista motociklam "nopietnus mehāniskus bojājumus". De Viljērs tiesnešiem atklāja, ka "nedzirdēja nevienu trauksmes signālu no Sentinel [automašīnu savstarpējās saziņas sistēma, kas brīdina konkurentus par apdraudējumiem ātrumposmos]", taču atzina, ka "mēs nešaubāmies, ka signālu saņēmām".

2009. gada uzvarētājs sacīja, ka Sentinel pogu, kas atrodas uz automašīnas grīdas, stūrmanis Deniss Mērfijs, iespējams, nejauši izslēdza nelīdzenajā ātrumposmā.


De Viljērs piebilda, "Kad mēs pārbraucām pāri kāpai, mēs ieraudzījām motociklistu, kurš sēdēja aiz kāpas neredzamās daļas, un es izvairījos no viņa, lai viņu nesavainotu. Kāpas lejasdaļā mēs apgriezāmies, lai pārliecinātos, ka motociklists nav ievainots, taču mēs nejutām, ka būtu pārbraukuši pāri viņa motociklam."

Vēlāk de Viljērs bivokā tikās ar sportistu FIM žūrijas birojā un panāca vienošanos ar motociklistu, lai kompensētu KTM motociklam nodarītos zaudējumus. "Mums ir ļoti neērti, ka kaut kas tāds notiek. Mēs ļoti atvainojamies par šo incidentu," tā de Viljērs.

Stjuarti savā paziņojumā norādīja, ka viņi uzskata "ekipāžas rīcību par nolikuma pārkāpumu, kam ir jābūt ar sekām.”

Rezultātā de Viljērs faktiski ir izslēgts no cīņas par vietu pirmajā desmitniekā šī gada Dakāras rallijreidā, taču viņš joprojām var piedalīties atlikušajā sacensību daļā.

Šobrīd de Viljērs pēc pieciem ātrumposmiem kopvērtējumā ieņem 35.vietu, līderim zaudējot piecas stundas un 48 minūtes. Ja nebūtu šo divu sodu, sportists šobrīd ieņemtu trešo vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png