profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs otrs ātrākais rallijkrosa testos Biķerniekos

Mārtiņš Jankovskis 25.05.2020 - 06:24 Nitišs otrs ātrākais rallijkrosa testos Biķerniekos
Reinis Nitišs. Foto: Edgars Zalitis Photography

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 23. maijā, Biķernieku rallijkrosa trasē norisinājās RX testu diena, kurā varēja piedalīties ikviens sportists – gan pieredzējuši sportisti, gan autosporta entuziasti. Dalībnieki tika iedalīti trīs klasēs, PRO (automašīnas ar drošības karkasu), AM (automašīnas bez drošības karkasa) un bagiji.

Pavisam kopā testiem pieteicās ap 50 braucējiem, bet uz starta izgāja 45 braucēji. Viskuplāk tika pārstāvēta Pro klase, kur startēja 30 braucēji. AM klasē uz starta izgāja deviņi braucēji, bet bagiju klasē startēja seši braucēji.


Foto: Toms Paipals Photography

Absolūtajā ieskaitē Top 3 laikus uzrādīja bagija braucēji – ātrākais bija igaunis Kils Andre, kurš startēja ar Semog bagiju. 0,240 sekundes viņam zaudēja Reinis Nitišs (K3 XC Cross Car), bet trešajā vietā finišēja vēl viens igaunis Gvens Halops, kurš līderim zaudēja pusotru sekundi. Jāpiebilst, ka augsto desmito vietu absolūtajā ieskaitē izcīnīja perspektīvā Maija Stakena.

Pro klasē ātrākais bija igaunis Janno Ligurs (Skoda Fabia), kurš par pussekundi apsteidza savu tautieti Raino Rometsu (Skoda Fabia). No latviešu braucējiem ātrākais bija Edijs Ošs (Mitsubishi Evo), kuram ceturtā vieta, kamēr piektais palika Arnis Odiņš (Peugeot). AM klasē pārliecinoši ātrākais bija Pēteris Guļāns.


Foto: Edgars Zalitis Photography

Kā portālam Go4speed pastāstīja testu organizētājs Jānis Bergs, tad testi esot aizritējuši ļoti labi, jo laiks sportistus esot lutinājis.

''Lielākais izaicinājums bija saprast, kā lielo dalībnieku skaitu izvietot dalībnieku parkā, lai ievērotu visas ar drošību saistītās prasības, taču, kā izrādījās, tas lielas grūtības nesagādāja, jo vietas visiem pietika. Ļoti paveicās ar laiku, jo bija silts un saulains. Ļoti ceru, ka nākamie treniņi, kas notiks 6.jūnijā turpat Biķerniekos, būs pēdējie, lai pēc tam jau varētu sākt sezonu. Pēc šiem testiem gan igauņi, gan lietuvieši atzina, ka ir gatavi vēlreiz braukt uz šādiem testiem. Tāpat šobrīd vēl vairāki braucēji gatavo savas tehnikas jaunajai sezonai, tāpēc domāju, ka 6.jūnijā uz starta varētu iziet vēl vairāki spēcīgi un ātri braucēji,'' stāsta Jānis Bergs.


Foto: Toms Paipals Photography

Tāpat Bergs atzīmēja sportistu atsaucību, jo visi braucēji ievēroja drošības prasības. ''Ļoti priecēja dalībnieku atsaucība, kuri saprata, ka noteiktie ierobežojumi ir jāievēro mums visiem kopā un ne tikai organizatoriem. Ja to visu mēs kopā ievērosim, tad, iespējams, mēs ātrāk tiksim pie sacensībām. Bija prieks, ka visi braucēji to respektēja un ievēroja.''

Top 10 rezultāti:
1. Kill Andre, Semog, BUGGY, 51.430
2. Nitišs Reinis, K3 XC Cross Car, BUGGY, +0.240
3. Hallop Gven, Semog, BUGGY, +1.530
4. Ligur Janno, Skoda Fabia, PRO, +2.207
5. Roomets Raini, Skoda Fabia, PRO, +2.727
6. Ehasoo Alo, Semog, BUGGY, +2.958
7. Oun Andri, Ford Fiesta, PRO, +2.978
8. Ošs Edijs, Mitsubishi Evo, PRO, +3.328
9. Odiņš Arnis, Peugeot, PRO, +3.516
10. Stakena Maija, Ford Puma PRO +4.138

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png