profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši nākotnē varētu atteikties no startēšanas NEZ rallijkrosā

Mārtiņš Jankovskis 23.11.2011 - 09:50 Latvieši nākotnē varētu atteikties no startēšanas NEZ rallijkrosā
Būs vairāk spēcīgu dalībnieku, būs vairāk skatītāju. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Pēc NEZ rallijkrosa sanāksmes tika apstiprināts jaunais kalendārs, kurā būs četri posmi. Pirmie divi posmi tiks aizvadīti Skandināvijā, bet noslēdzošie - Baltijā. Ja šogad NEZ seriāls sākās ar Baltijas posmiem, bet beidzās ar ziemeļu posmiem, tad nākamgad būs otrādāk. Šogad NEZ rallijkrosa braucējus Latvijā varēja vērot Biķernieku trasē, taču, visticamāk, Biķerniekos rallijkross turpmāk vairs nenotiks, tāpēc 2012.gadā posms Latvijā tiks aizvadīts Bauskā, Mūsas trasē.

Ja mūsu pusei pret kalendāru pretenzijas nav - kāds viņš ir, tāds ir, tad ar tur notiekošajiem procesiem mūsu puse nav mierā. Un diezgan pamatoti. Rallijkross šobrīd nav tādā stāvoklī, uz kuru rautos skatītāju masas, bet, ja, piemēram, pieteikumu sarakstā varētu redzēt daudz spēcīgus braucējus ar ātrām mašīnām, domājamas, ka būtu gan skatītāji, gan lielāka interese.

To arī notiekošajā sanāksmē skandināviem mēģināja iestāstīt Baltijas puses pārstāvji, taču veltīgi. Kā portālam „Go4speed" atzina LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns, tad pagaidām uz izmaiņām cerēt ir neiespējami.

„Vajag pārmaiņas, bet rallijkrosa komisijai šobrīd ir labi un ērti, un viņiem nekas neinteresē. Latvijas un Igaunijas puse gribēja mainīt vadību, taču, ņemot vērā, ka tajā pusē ir četri biedri (Dānija, Norvēģija, Zviedrija un Somija), bet mēs trīs baltieši, balsu vairākums ir viņu pusē, tāpēc šobrīd neko mainīt nav iespējams," stāsta Saukāns.

„Jāsaka, ka šis pasākums ir nedaudz iestagnējis. Dāņu kolēģa darbība ir apmēram šāda - viena NEZ sapulce gadā, kurā, saskaņojot ar visiem pārējiem, tiek uztaisīts kalendārs un tas arī viss. Lai viņš mēģinātu aicināt spēcīgākos un ātrākos sportistus braukt šajā NEZ rallijkrosā, tā diemžēl nav. Gribējām to pamainīt, bet balsu vairākuma dēļ mums tas neizdevās."


Mārtiņš Portietis šogad izcīnījis augsto 2. vietu NEZ 2000 klasē NEZ čempionāta kopvērtējumā. Foto: Jānis Grīnhofs

„Skandināvi, veidojot šo kalendāru, vadās pēc sava nacionālā čempionāta, kurš ir ļoti spēcīgs. Piemēram, zviedri nav ieinteresēti startēt NEZ rallijkrosā, jo viņu iekšējais čempionāts ir ļoti, ļoti spēcīgs, kur sestā vieta savā sētā ir daudz nozīmīgāks panākums nekā uzvara NEZ. Šeit arī ir tā problēma, kuru tā puse negrib risināt. Viņi negrib NEZ izveidot par kaut ko starptautisku un ļoti foršu, kurā varētu startēt daudzu valstu spēcīgi braucēji. Viņiem ir labi tā, kā ir tagad. Šī iemesla dēļ mēs pie sevis nevaram redzēt spēcīgus braucējus, kas noteikti piesaistītu skatītājus un celtu rallijkrosa līmeni."

Saukāns pieļauj, ka šādi turpinoties, Baltijas pusu varētu izstāties no NEZ un rīkot savu čempionātu. „Tuvākajā nākotnē pastāv variants, ka mēs varētu nebraukt NEZ, bet, Baltijai piesaistot klāt Somiju, braukt šajā galā, taču tā ir tikai tāda viena versija. Arī igauņi ir noskaņoti diezgan naidīgi, jo šobrīd komisija saliek kalendāru un gaida, kas notiks tālāk, kas nav diez ko profesionāli."

Taču, lai kaut ko tādu izveidotu, mums jātiek galā ar savām problēmām. Jāizveido trase, kura varētu pilnībā atbilst rallijkrosa noteikumiem. „Lai lēkātu apkārt, mums sākumā viss jāsakārto savā galā. Šobrīd mūsu galvenais uzdevums piesaistīt šim sporta veidam dalībniekus un vietu, pa kurieni viņiem braukt, jo šobrīd mums tā īsti nav tādas rallijkrosa trases. Šobrīd Biķernieku trase tiek pārformēta un tur rallijkrosa nebūs, tāpēc teorētiski šobrīd pastāv, ka rallijkross varētu atgriezties 333 trasē. Ir domas un lietas, kuras jāsakārto. Tikai pēc tam mēs varam domāt par kaut ko citu," nobeidz Saukāns.

2012.gada NEZ rallijkrosa kalendārs 
1. 12.05. - 13.05. Nisuma Dānija
2. 19.05. - 20.05. Momarkena Norvēģija
3. 14.07. - 15.07. Vilkiči Lietuva
4. 21.07. - 22.07. Mūsa Latvija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png