profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Race of Champions' debitēs visjaudīgākā rallijkrosa mašīna, kāda jebkad uzbūvēta

Go4speed 15.11.2021 - 19:20 'Race of Champions' debitēs visjaudīgākā rallijkrosa mašīna, kāda jebkad uzbūvēta
Foto: Race of Champions

2022.gadā ''Race of Champions'' (ROC) sacīkstes pirmo reizi tiks rīkotas ledus trasē Zviedrijā, Baltijas jūrā. Ja līdz šim Čempionu sacīkstes tik aizvadītas īpašos stadionos vai speciāli ierīkotās trasēs, tad šoreiz šīs prestižās sacensībās, kas katru gadu pulcē zvaigznes no visas pasaules, norisināsies Zviedrijas ziemeļos, Pite Havsbad, kur trase tiks izveidota uz Baltijas jūras ledus.

Kā ziņo sacensību organizatori, tad šajās sacensībās debiju piedzīvos ''FC1-X'' elektriskā rallijkrosa SUV mašīna, kas solās būt visjaudīgākā rallijkrosa mašīna, kāda jebkad uzbūvēta. Šo auto izstrādāja un būvēja ''Olsbergs MSE'' komanda un elektromobilitātes speciālisti ''QEV Technologies'', kas kopā startē zem nosaukuma "First Corner".


Foto: Nitro RX

Ar vairāk nekā 1000 zirgspēku lielu jaudu jaunais pilnpiedziņas ''FC1-X'' nodrošinās 3G paātrinājumu un 0-100 km/h šis auto sasniegs ātrāk nekā 1,5 sekundēs. Tas nozīmē, ka jaunajam auto jaudas pieaugums būs par 66%, bet paātrinājums par 0,5 sekundēm ātrāks nekā pašreizējām Supercar automašīnām ar iekšdedzes dzinēju.

Ar šiem auto nākamgad paredzēts startēt Nitro RX čempionātā, kur šiem auto būs atsevišķa klase. Jau šobrīd zināms, ka vairākas Nitro RX čempionāta komandas ir iegādājušās šādas automašīnas. Kā savā relīzē vēsta Raceofchampions, tad Nitro RX seriālā nākamgad startēs 16 šādas FC1-X elektriskā rallijkrosa mašīnas.


Foto: Nitro RX

''FC1-X'' automašīnas jau no pašā sākuma ir īpaši izstrādātas, lai tiktu galā ar prasīgajām Nitro RX trasēm, tāpēc Nitro RX seriāla pionieris Treviss Pastrana neparedz, ka šiem auto būs problēmas, ko nevar teikt par šo sezonu, kad vairākām Supercar mašīnām pēc Nitro RX sacensībām tika veikti vairāki dārgi remontdarbi.

"Noteikti, ka mērķis šai elektriskajai automašīnai ir tāds, lai tā būtu daudz izturīgāka. Tā ir vairāk būvēta kā apvidus automašīna bezceļiem. Šim auto piekare būs līdzīgāka rallija automašīnai nevis rallijkrosa, un tas mums bez šaubām palīdzēs," saka Treviss Pastrana, kurš aizvadītajās brīvdienās uzvarēja trešajā Nitro RX posmā.


Foto: Nitro RX

"Mūsu nākotnes mērķis ir labot visu veidu rekordus, izmantojot šo platformu. Šodien mēs 0-100 km/h varam sasniegt mazāk nekā 1,5 sekundēs. Automašīna atstās zīmi vēsturē un, iespējams, mainīs mūsu skatījumu uz autosportu. ROC ir ideāls starta laukums FC1-X," saka OMSE izpilddirektors Andreass Eriksons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png