profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Robertam Vītolam Lidenhilā vēl viens goda pjedestāls (VIDEO)

Go4speed 07.11.2021 - 19:05 Robertam Vītolam Lidenhilā vēl viens goda pjedestāls (VIDEO)
Roberts Vītols

Lai gan sacensību otrā diena Lidenhilā Robertam Vītolam atkal bija sarežģīta tehnikas problēmu dēļ, finālā izdevās nodrošināt vēl vienu goda pjedestālu šajā nedēļas nogalē, šoreiz trešā vieta. Laura Vītola Lidenhilas sacīksti noslēdza astotajā vietā.

Kā ziņo autocross.lv, tad Roberts Vītols, kurš sestdien izcīnīja uzvaru, Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta septītajā posmā Supercar klasē piedzīvoja katastrofu abos kvalifikācijas braucienos. Pēc pirmā brauciena, kurā gūta ceturtā vieta, sekoja izstāšanās otrajā turbīnas problēmu dēļ. Attiecīgi, līdz pusfinālam mašīna bija ieguvusi gan jaunu ātrumkārbu, gan turbīnu. Pēc septītās vietas kvalifikācijas summā Roberts savā pusfinālā sasniedza cienījamu otro vietu, pārliecinoši tiekot finālā.

Finālbraucienā līderi aizvadīja aizraujošu cīņu, pirmajam trijniekam – Džekam Tornam, Derekam Tohilam un Vītolam – finišējot divu sekunžu robežās.

Lai gan kopvērtējuma līderis Ollijs O`Donovans arī svētdien guva salīdzinoši vāju rezultātu – piekto vietu – Roberta izredzes uz čempiona titulu faktiski izdzisušas. Gluži kā sestdien un arī iepriekšējā posmā, zaudēts daudz punktu, kuri čempionātā tiek skaitīti no kvalifikācijas braucieniem.

Lauras Vītolas pārstāvētajā Junior klasē šodien tika turpināts vakardienas posms – tika aizvadīta ceturtā kvalifikācija un izspēlēta pusfinālu un fināla fāze. Atlikušajā kvalifikācijā jaunā latviete sasniedza septīto vietu, bet visu četru braucienu summā sasniegta astotā vieta 11 dalībnieku konkurencē.

Vītola savā pusfinālā guva ceturto vietu, kas ļāva nonākt finālbrauciena astoņniekā. Finālā šoreiz nepadevās spožs sniegums, Laurai gūstot astoto pozīciju izšķirošajā braucienā.

Abi braucēji pēc sacīkstes ir izteikti neapmierināti ar rezultātu, jo kā viens, tā otrs no svētdienas cīņām gaidīja daudz vairāk. Abu tēvs Uģis Vītols, atsaucoties arī uz abu komandas speciālistu pausto, saskata vairāk pozitīvā šajā cīņā: ''Pēc tā visa, ko atkal šodien piedzīvoja mūsu Citroen, jābūt apmierinātiem ar šo pjedestālu un abu dienu rezultātiem kopumā. Tehnikas problēmas ir šī sporta sastāvdaļa un jūtams, ka esam nonākuši melnākā veiksmes joslā. Taču finālos ir divi cienījami rezultāti. Šodien trase bija sausa un, arī runājot ar Roberta komandas inženieriem, jāatzīst, ka mūsu auto šodien finālā sasniedza savu spēju robežas. Uzvarētāja Peugeot ir faktiski pasaules mašīna, bet Tohils regulāri saņem atjauninājumus no Olsbergs vienības. Un, ja mēs ar daudz pieredzējušo auto esam nākamie, jābūt apmierinātiem. Ja par Lauru – šķiet, šodien viņa jau bija zaudējusi kaujinieciskumu, pirms fināla neredzēju to uguntiņu, kura viņai bija vakar. Taču tas ir jāsaprot – tikko palikuši 14 gadi, jaunākā no visiem klases braucējiem, pārmest neko nedrīkst. Tieši otrādi, treneris skaidro, ka virziens ir vairāk nekā pareizs un vienkārši jāturpina strādāt un audzēt spēki. Tā kā jā – mums bija vērtīga un laba nedēļas nogale Lidenhilā!”

Lielbritānijas čempionātā atlicis viens posms, vienīgais izbraukumā – decembra sākuma Beļģijā, Spā trasē.

Roberta Vītola fināls:


Lauras Vītolas fināls:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png