profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam un Baldiņam neveiksmīgs RallyX Nordic posms Somijā

Go4speed 07.06.2021 - 08:55 Nitišam un Baldiņam neveiksmīgs RallyX Nordic posms Somijā
Ronalds Baldiņš

Diemžēl neveiksmīgi aizvadītajās brīvdienās noslēdzies RallyX Nordic posms Somijā latviešu braucējiem. Pēc lieliskas sestdienas Latvijas braucējs Ronalds Baldiņš Crosscar klases finālā izstājās, atrodoties otrajā vietā, bet Reinis Nitišs sasniedza ceturto vietu šajā sacīkstē, vēsta autocross.lv.

Baldiņš finālā no starta aizbrauca otrajā vietā, pārliecinoši turoties līdzi brauciena līderim. Taču otrā apļa beigās Ronalda kroskārs zaudēja ātrumu un valmierietis bija spiests izstāties. Kopumā Baldiņš aizvadīja stabilu sacīksti, pirmajā kvalifikācijā gūstot uzvaru, otrajā finišējot ceturtais, bet trešajā – sestais. Pēc trim kvalifikācijām latvietis guva trešo vietu, bet savā pusfinālā prata uzvarēt. Tas solīja labu rezultātu finālā, tomēr potenciāls motora defekta dēļ nerealizējās.

Reiņa Nitiša diena nebija tik spilgta, tomēr gala rezultāts izdevās cienījams – ceturtā pozīcija finālā, līdz pēdējam aplim cīnoties par pjedestālu. Pirmajā kvalifikācijā Reinis bija piektais, bet otrajā sasniegta devītā vieta 13 dalībnieku konkurencē. Dienas zemākais punkts bija trešā kvalifikācija, kurā Nitišs nesasniedza finišu. Taču situāciju glāba salīdzinoši nelielais dalībnieku skaits, jo pat ar šo neveiksmi Reinis kvalifikāciju noslēdza desmitajā vietā un kvalificējās pusfinālā. Atdzimšana bija spoža – pēc perfekta starta Nitišs pusfinālu noslēdza otrajā pozīcijā un devās uz finālu. Finālā braucējs bija pjedestāla pozīcijas pretendents, sevišķi pēc Baldiņa izstāšanās. Taču, nedaudz zaudējis laiku pēcstarta cīņās, Nitišs finišēja ceturtais.

Reinis Nitišs

Svētdien tajā pašā OuluZone trasē tika aizvadīts RallyX Nordic sestais posms. Lai gan Ronalda Baldiņa sniegums otrajā sacīkstē bija vēl pārliecinošāks nekā sestdien, Latvijas sportisti palika bez starta finālā.

Ronalds Baldiņš pirmajā kvalifikācijā bija pirmais, kas apliecināja, ka naktī veiktie remontdarbi bijuši veiksmīgi un tehnika bija augstākajā līmenī. Arī otrajā kvalifikācijā tika uzvarēts savs brauciens, bet sērijas summā otrā vieta. Pēc pirmajām divām kvalifikācijām Ronalds bija līderis. Trešajā kvalifikācijā Baldiņa kroskāram bija problēmas ar ātrumkārbu, kā rezultātā sērijā sestā vieta. Taču kvalifikācija noslēgta otrajā pozīcijā, kas deva iespēju startēt no pirmās starta vietas pusfinālā. Taču brauciens neizdevās un Baldiņš sasniedza finišu ceturtajā vietā, paliekot bez kārotā fināla.

Reiņa Nitiša cīņa bija vēl neveiksmīgāka – pirmajā kvalifikācijā uzrādījis sesto rezultātu, Reinis otrajā kvalifikācijā piedzīvoja motora defektu, uz trešā brauciena un arī pusfināla startu vairs neizbraucot.

Pēc sešiem posmiem Baldiņš kopvērtējumā ir ceturtais, bet Nitišs - sestais!

Supercar klasē uzvaras dalīja Johans Kristofersons un Niklass Gronholms.

Crosscar kopvērtējums:
1. Patrik Hallberg, 117
2. Jimmie Österberg, 117
3. Isak Reiersen, 117
4. Ronalds Baldiņš, 81
5. Isac Egonsson, 74
6. Reinis Nitišs, 71
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png