profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ķenavs: tas ir prātam neaptverami!

Mārtiņš Jankovskis 17.10.2011 - 19:45 Ķenavs: tas ir prātam neaptverami!
Foto: Go4speed

Pēc sestdien notikušā OKartes Autosporta Akadēmijas fināla, kurā galveno balvu izcīnīja liepājnieks Mārcis Ķenavs, uzvarētājs portālam „Go4speed" atzina, ka beidzot atmaksājies viss smagais darbs, kas ilgus gadus tika ieguldīts.

Portāls jau vēstīja, ka finālbraucienā Ķenava un Kārļa Nebara uzrādītie laiki bija vienādi, tāpēc viss bija žūrijas rokās. Pēc garām un ilgām diskusijām tika nolemts, ka par šī gada OKartes Autosporta Akadēmijas uzvarētāju tiek pasludināts Ķenavs. Otrais palika Nebars, bet trešais - Ralfs Sirmacis.

"Tas ir prātam neaptverami - smagais darbs ir atmaksājies. Man ir liels prieks, taču šobrīd grūti parunāt," pēc lielās balvas saņemšanas portālam „Go4speed" priecīgi teica Mārcis Ķenavs. "Protams, jauna tehnika ir jauna tehnika. Cerams, ka nākamgad viss būs kārtībā, lai nebūtu kauns par to, ka uzvarējis OAA, nevaru parādīt labu sniegumu arī turpmāk. Protams, vajadzīgs laiks, lai pierastu pie šīs mašīnas, jo viņa vadās daudz savādāk nekā mana iepriekšējā, tāpēc trenēsimies. Ceru, ka viss būs labi."

Runājot par mašīnu galvenajām atšķirībām, uzvarētājs nespēj nosaukt vienu vai divas lietas, jo jauna mašīna ir jauna. „Galvenā atšķirība, protams, bija ātrumkārba, kas ir daudz, daudz, daudz ātrāka. Dzinēja jauda varbūt nav tik liela, bet priekš tādas mašīnas tā tomēr ir liela. Amortizācija, bremzes. Varētu turpināt uzskaitīt vēl un vēl, jo viss bija labāks nekā iepriekš. Uzskatu, ka šajās desmit minūtēs, kurās varējām iepazīties ar šo mašīnu, man izdevās aprast ar to. Finālā nebija tā, ka man šī mašīna bija galīgi sveša."

Uz jautājumu, kādas bija Mārča galvenās priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem, sportists saka: „Visu lietu kopums, bet galvenais - pieredze, jo esmu sācis braukt ļoti agri. Tas viss ir krājies un, lūk, arī rezultāts. Manas priekšrocības finālā, iespējams, bija tās, ka ātri spēju adaptēties jaunai mašīnai, jauniem apstākļiem. Tagad tikai treniņi un jāiet tālāk. Paldies visiem atbalstītājiem!"

Otro vietu izcīnīja Nebars, kuram balvā - 50% atlaide „Ford Fiesta R2" īres maksai 2012. gada Latvijas rallija čempionātā. Sportists atzīst, ka gribētu braukt rallijā, taču ne viņam, ne viņa ģimenei nav tādu līdzekļu, lai varētu nosegt kaut vai 50%, tāpēc viss būs atkarīgs no sponsoriem.


Foto:Go4speed

„Grūti pateikt, kas pietrūka finālā. Bija mazas kļūdiņas, bet tādas lielas nebija," pēc apbalvošanas ceremonijas stāsta Kārlis Nebars. „Pašam likās viss kārtībā - nekādas riepas un margas virsū neskrēja (smejas), taču katrs tiesnesis vērtē pa savam. No pilnpiedziņas pārkāpjot uz priekšpiedziņu, viss ir lēnāk, tāpēc ir vieglāk izbraukt līkumus. Arī kļūdas ir vieglāk izlabot. Protams, rallijs būtu primārais, taču tam visam jāpiesaista sponsori. Ne man, ne manai ģimenei nav tādi līdzekļi, lai brauktu rallijā. Arī tie 50% ir daudz... 2007. gadā biju nobraucis divus rallijus. Gluži pēdējie nebijām, tāpēc nedomāju, ka man ar to būtu problēmas."

Ceturto vietu izcīnīja 15 gadus vecais Reinis Nitišs, kurš nebēdā un atzīst, ka viņam viss vēl ir priekšā. „Vairāk biju pieradis pie savas mašīnas, tāpēc sākumā bija grūti aprast ar šo spēkratu, taču apstākļi visiem bija vienādi. Iespējams, te arī parādījās tā gadu pieredze, kurš ātrāk spēja pierast pie jauniem apstākļiem. Noteikti šajā projektā piedalīšos arī turpmāk. Bija liels prieks braukt ar šādu mašīnu, taču man vēl viss priekšā," saka Reinis Nitišs.


Foto: Go4speed

Arī Valts Zvaigzne, kurš finālā palika piektais, neskumst par piekto vietu. Sportists portālam „Go4speed" atzina, ka viss notika tā, kā tam bija jānotiek. „Visu izšķīra žūrijas vērtējums. Protams, bija grūtāk pārkāpt uz tādu priekšpiedziņas mašīnu, kura nav tik jaudīga. Ķenavs ar priekšpiedziņas mašīnu brauca visu sezonu, bet Nebars, kurš palika otrais, pirms fināla bija patrenējies ar priekšpiedziņas auto. Bet viss ir normāli. Viss notika tā, kā tam bija jānotiek. Ar savu mašīnu viss bija labi, bet ar priekšpiedziņu brīžiem nevarēju saprast, kad īsti bremzēt. Protams, bija arī savs uztraukums. Kopumā ar visu esmu apmierināts. Dzīve ar to nebeidzas un brauksim tālāk. Prieks, ka iekļuvu superfinālā, kas jau ir daudz," tā Valts Zvaigzne.


Foto: Go4speed
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png