profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Cīņai par OKartes Autosporta Akadēmijas 10 000 eiro vērto stipendiju uzņemti 20 sportisti

Go4speed 23.07.2013 - 10:32 Cīņai par OKartes Autosporta Akadēmijas 10 000 eiro vērto stipendiju uzņemti 20 sportisti
Kristaps Feldmanis. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Šosezon pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē tika izsludināta OKartes Autosporta Akadēmijas stipendija attīstībai. Līdz 15. jūnijam jebkurš jaunietis, vecumā no 14 līdz 23 gadiem, kuram ir izsniegta Latvijas Automobiļu Federācijas (LAF) autosportista licence, kādā no autosporta veidiem, varēja pieteikt sevi cīņai par 10 000 EUR vērto stipendiju, kas tiks piešķirta perspektīvākajam Latvijas jaunajam autosportistam.

Šogad OKartes Autosporta Akadēmijā uzņemti 20 jaunie censoņi: Edgars Grīnītis, Jānis Baumanis, Mārtiņš Spīķis, Ivo Gabrāns, Haralds Garkaklis, Reinis Alps, Edgars Kaulakāns, Reinis Frīdbergs, Reinis Nitišs, Oto Niks Patmalnieks, Rihards Dainis, Armands Bite, Ģirts Vītiņš, Sandis Džeriņš, Roberts Loķis, Beāte Klipa, Matīss Skudris, Pēteris Dūka, Niks Kanders un Jānis Krickis. Jauniešiem būs ne tikai jāpiedalās sacensībās, bet viņiem tiks nodrošinātas arī apmācības pie autosporta jomas profesionāļiem. Turklāt apmācībās liela uzmanība tiks pievērsta ne tikai braukšanai, bet tam, kā autosportistam jāizskatās mediju acīs, kāda nozīme ir fiziskajai sagatavotībai utt.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad perspektīvākajam jaunietim tika piedāvāts startēt OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandā, šosezon uz atbalstu var cerēt ne tikai rallija braucēji. Stipendiju iespējams saņemt, pārstāvot kādu no sekojošiem sporta veidiem - rallijs, rallijsprints, supersprints, minirallijs, autokross, rallijkross, autošoseja, dragreiss, drifts, folkreiss, kroskarti vai kartings. Galvenais - lai jaunietis spēj uzrādīt augstvērtīgus sportiskos rezultātus, kā arī ir spējīgs radīt sev pozitīvu publicitāti kā masu medijos, tā arī sociālajos tīklos.


2012. gada Okartes Akadēmijas uzvarētājs Emīls Blūms. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Šogad OKartes Autosporta Akadēmijas Stipendijas attīstībai formāts ir sekojošs. Balstoties uz sportiskajiem rezultātiem, Latvijas Automobiļu federācija izraudzīsies maksimums 10 finālistus. Tiem pievienosies vēl viens, par kuru interneta vietnē www.autoakademija.lv būs nobalsojuši visvairāk līdzjutēju. Finālā oktobrī jaunajiem autosportistiem būs jāsagatavo prezentācijas par sevi, kā arī par vīziju autosportista karjeras attīstībai 2014.gada sezonā un turpmāk. Mērķtiecīgākais un pārliecinošākais jaunietis saņems 10 000 EUR savas karjeras tālākai attīstībai autosportā.

Dainars Dambergs, OKartes Autosporta Akadēmijas vadītājs: „Šogad, piedāvājot stipendiju attīstībai, OKartes Autosporta Akadēmija ir paplašinājusi savu darbības loku, sniedzot iespēju jaunajiem talantiem attīstīt savu karjeru jebkurā autosporta veidā. Uzskatu, ka esam spēruši soli pareizajā virzienā, jo Latvijā ir daudz talantīgi autosportisti, bet ne visus interesē tieši rallijs. Šogad ļoti liela uzmanība tiks pievērsta pretendentu komunikācijas prasmei un vēlmei attīstīties, tāpēc finālā jaunos, talantīgos kandidātus vērtēsim, uzklausot pašu sportistu sagatavotu prezentāciju par sevi. Esmu pārliecināts, ka šis ir veids, kā vislabāk saprast, kuram ir tā „dzirkstelīte" un motivācija attīstīt savu talantu autosportā, un kuram nē. Pēc prezentācijas tiks izlemts, kurš no jaunajiem talantiem saņems iespēju ieguldīt 10 000 EUR savas autosportista karjeras attīstībā."


Ralfs Sirmacis Okartes komandā brauc jau otro sezonu. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Runājot par Stipendijas pretendentiem, Dainars Dambergs atzīst: „Liels prieks, ka ir pārstāvēti tik daudzi sporta veidi - minirallijs, supersprints, autokross, rallijkross, rallijs, drifts, folkreiss un kartings. Īpašs prieks OKartes Autosporta akadēmijas dalībnieku sarakstā redzēt arī pirmo meiteni - autokrosa B600 bagiju pārstāvi Beāti Klipu. Šogad pretendentu sarakstā ir gan tādi jaunieši, kas OKartes Autosporta Akadēmijas jauno talantu atlasē piedalās jau trešo gadu, gan arī tādi, kuriem šis ir pirmais gads Akadēmijā." 

Vairāk par OKartes Autosporta Akadēmijas stipendijas attīstībai pretendentiem varat uzzināt šeit. Tur iespējams arī nobalsot par sev tīkamāko jauno autosportistu, tādējādi palīdzot viņam pretendēt uz vietu finālā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png