profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minirallijam 'Rauna' jau pieteikušās 120 ekipāžas, dalībnieku vidū arī Māris Neikšāns

Mārtiņš Jankovskis 12.06.2020 - 05:00 Minirallijam 'Rauna' jau pieteikušās 120 ekipāžas, dalībnieku vidū arī Māris Neikšāns
Foto: Neiksans Rallysport

5.jūlijā ar sacensībām minirallijs ''Rauna'' tiks dots starts 2020.gada minirallija kausa izcīņai. Kopā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi, kuru kopējais garums būs 25 kilometri. Otrdien, 9.jūnija vakarā, sākās pieteikumu pieņemšana. Lai arī līdz pieteikuma pieņemšanas termiņa beigām ir vēl atlikušas divas nedēļas, jau šobrīd (līdz piektdienas rītam) dalību gaidāmajām sacensībām apstiprinājušas 120 ekipāžas! Kā vēsta Minirallija ''Rauna'' nolikums, tad maksimālais ekipāžu skaits ir 150.

Dalību šobrīd apstiprinājuši vairāki esošie un bijušie rallija braucēji – Māris Neikšāns (Ford Fiesta NRC), Kristaps Sarma (Mitsubishi Evolution), Lazars Kans (Mitsubishi Lancer Evo IX), Ainars Igaveņš (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Kalvis Blūms (Mitsubishi Evo), Daņila Belokoņs (Mitsubishi Lancer Evo X), Ivo Ķilpis (Toyota Corolla) u.c.


Ivo Ķilpis 2013.gada Igaunijas rallijā. Foto: Krists Andersons

Kā jau ierasts, dalībnieki sacentīsies vairākās ieskaites klasēs: ''2WD Rookie'' un ''4WD Rookie'' vērtējumā tiem sportistiem, kuru pieredze minirallijā vēl nav tik liela, ''1600'', ''2000'', ''2WD'', ''4WD'' un ''4WD+'' klasēs , kā arī ''Minirallija Junioru kausā”.

Pēc divu gadu pauzes sacensībās atgriezīsies Daņila Belokoņs, kuram pēdējais rallijs bija ''Rally Talsi'', kur diemžēl tika piedzīvota smaga avārija. ''Sākumā braukt nebiju plānojis, taču stūrmanis Toms Freibergs pie tava Facebook raksta mani atzīmēja komentārā un jautāja: ''Nu, ko?'' Man nevajadzēja ilgi domāt un teicu ''Labi, braucam. Pavizināsimies.'' (smejas). Ja ir mašīna, tad kāpēc lai neizbrauktu un neizkustinātu rokas? Ieliksim sarunu iekārtu, uzliksim riepas un uz priekšu,'' portālam Go4speed stāsta Daņila Belokoņs, kura rīcībā būs ielas ''Mitsubishi Lancer Evo X'' automašīna.


Foto: No privātā arhīva

''Pēdējo reizi sacensībās braucu 2018.gada Talsu rallijā. Šobrīd paralēli strādāju auto ziņu raidījumā, kur ik pa laikam sanāk pabraukt arī sporta režīmā, tāpēc nelielu tonusu jau uzturu, taču pēc Talsiem profesionālā līmenī braucis vairs neesmu. Šobrīd plāns ir iziet uz starta un labi pavadīt laiku. Ir jāatceras tās sajūtas, ko sniedz autosports. Ir nedaudz jāpamostas no ziemas miega. Šobrīd savus līdzekļus ieguldu biznesā, bet noteikti gribu atgriezties rallijā. Šobrīd sevi uzturu gan fiziskajā formā, gan trenēju stenogrammu, gan arī spēlēju datora spēles. Protams, noķert Mārtiņu Sesku man rallijā vairs nav reāli, bet man ir savi mērķi, savs līmenis, kurā gribu braukt rallijā. Līdz ko būs finanses, tā noteikti atgriezīšos. Ceru, ka tas notiks nākamgad.''


Foto: Mark Aleksejev Photography

Atgādināsim, ka nesen minirallija ''Rauna'' sacensību vadītājs Māris Millers atzina, ka rallijā tiks izmantoti grants seguma ātrumposmi, kuri kādreiz tika izmantoti arī rallijā ''Cēsis''.

Minirallija “Rauna” nolikums atrodams šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png