profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šogad minirallijā būs garāka distance

Go4speed 26.03.2019 - 13:41 Šogad minirallijā būs garāka distance
Foto: Dace Janova

Straujiem soļiem tuvojas 2019.gada minirallija sezona, un šogad šī sacensību seriāla dalībniekus sagaida pozitīvas izmaiņas. Par jaunumiem stāsta LAF Standarta automobiļu komisijas (LAF SAK) vadītājs Eduards Kalve:

''Minirallija dalībniekus sagaida lieliski jaunumi – salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, šogad organizatori piedāvās veikt garāku distanci sporta režīmā. Pērn, runājot ar dalībniekiem un organizatoriem, sapratām, ka ir nepieciešams spert nākamo soli. Distances pagarināšana likās loģisks risinājums un tas bija galvenais, ko prasīja dalībnieki. Līdz šim minirallija distances kopējais garums bija 150km un līdz 15km sporta režīmā veicami ātrumposmi jeb papildsacesības. 2019.gadā pāršķiram jaunu lapaspusi, dalībniekiem piedāvājot 20-25km distanci ātrumposmos. Šis ir jaunums arī organizatoriem, tāpēc šis būs pārejas gads lai pielāgotos jaunajām prasībām. Sazvanoties ar organizatoriem, dzirdu, ka trases sagatavošanas darbi jaunajai sezonai rit pilnā sparā, par ko liels prieks.''

Gatavojoties sezonai, LAF SAK izveidojuši mājaslapu minirallija disciplīnai – www.minirallijs.lv. Tajā jau šobrīd var iepazīties ar aktuālajiem dokumentiem un sezonas kalendāru. Pavisam drīz sāksies reģistrācija sezonas pirmajam minirallijam – “Karosta”, kas notiks Liepājas pusē, 5.maijā. Mājaslapā darbosies on-line reģistrācijas forma, kā arī sacensību laikā būs pieejami tiešsaistes rezultāti.


Foto: Dace Janova

''Prieks, ka izdevās izveidot kalendāru, kas sastāv no pieciem posmiem. Jaunums šajā sezonā būs minirallijs “Cēsis-Priekuļi”, un ir skaidrs, ka dalībniekus sagaida aizraujoša sezona,” izsakās Eduards Kalve.

Minirallijs ir pirmais solis autosportā tiem, kurus interesē braukšana pa grunts segumu un ir vēlme augt un attīstīties, lai pēc kāda laika mēģinātu rallijsprintu un/vai ralliju. Piedalīties minirallijā var ikviens interesents, lai to darītu ir nepieciešams auto, stūrmanis (kas sēdēs blakus), kā arī ķiveres.

Informācija par pasākumu atrodama mājaslapā www.minirallijs.lv un Facebook lapā „Minirallijs”.

Minirallija kalendārs:
1.posms, 5.maijs, Liepāja, minirallijs “Karosta”
2.posms, 8.jūnijs, Gulbene, minirallijs “Gulbis”
3.posms, 6.jūlijs, Cēsis, minirallijs “Cēsis-Priekuļi”
4.posms, 21.septembris, Saldus, minirallijs “Saldus”
5.posms, 2.novembris, Rīga, miniralijs “Latvija”

Informāciju sagatavoja:
LAF SAK

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png