profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Madonas minirallijā sestdien uz starta izies 63 ekipāžas

Go4speed 05.06.2015 - 21:46 Madonas minirallijā sestdien uz starta izies 63 ekipāžas
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed.lv

Jau rīt, 6. jūnijā, Madonā norisināsies Latvijas kausa izcīņas minirallijā standarta automobiļiem posms „Madona 2015", kā arī vēsturisko auto sacensības  "Youngtimer Rally Madona". Minirallija  63 ekipāžu dalībnieki spēkiem mērosies sešos grants ātrumposmos, kas izvietoti pilsētas tuvumā.

Klasē 4WD vadībā atrodas Niks Kanders/Didzis Kanders, otro vietu ieņem Jānis Krevics/Gatis Jansons, bet trešie ir Lauris Ozerovs/Mārtiņš Mikolajs. Minirallijā "Madona" sestdien startēs visas trīs ekipāžas, bet kopumā 4WD klasē sacentīsies astoņas ekipāžas. 

Iepriekšējos posmos netika pārstāvēta 4WD+ klase, bet šajā reizē tai pieteikušies Valts Zvaigzne/Mārtiņš Ozoliņš ar "Subaru Impreza" automašīnu. 

Klasē 2WD pirmie kopvērtējumā šobrīd ir Miks Ķenavs/Armands Ķenavs, aiz viņiem atrodas Andris Vovers/Uldis Augulis, bet trešajā vietā - Gvido Rozenblūms/Indulis Kalniņš. Šīs trīs ekipāžas turpinās cīņu Madonā, bet klasē kopā startēs 24 dalībnieki. 

1600 klasē pēc diviem aizvadītiem posmiem līderi ir Mārtiņš Vītols/Toms Sproģis, otrajā vietā Ingus Kalniņš Kalenieks/Edijs Bamšis, un trešo vietu ieņem Māris Radomišķis/Mārtiņš Zviedris, kuri startēja tikai iepriekšējā posmā, kad guva uzvaru. Diemžēl Madonā Radomišķa ekipāža nebrauks, tomēr dalībnieku skaits 1600 ieskaitē gana liels - 18 automašīnas. 

Junioru klasē pagaidām startējuši tikai Roberts Poriņš/Edgars Poriņš, bet Madonā viņiem pievienosies "LMT Autosporta Akadēmijas" ekipāža Mārtiņš Sesks/Māris Kulšs, kuri turpinās aprast ar "Ford Fiesta R2″ automašīnu.

Dalību sestdien gaidāmajā minirallijā "Madona" pieteicis arī zināmais rallija braucējs Andis Neikšāns, kurš startēs ar "Subaru Impreza WRX" automašīnu, pildot stūrmaņa pienākumus. Neikšāns līdz šim minirallijā nav braucis, tomēr stūrmaņa lomā iejutīsies ne pirmo reizi. Viņš lasīs stenogrammu Gintam Cēlājam, kurš līdz ar to varēs daudz ko mācīties no pieredzējušā autosportista. Ekipāža pārstāvēs Open klasi, kas startē ārpus kausa izcīņas un par kopvērtējuma punktiem necīnās. Šajā klasē kopumā startēs 11 ekipāžas.

Minirallijs šogad atkal būs viena no Madonas pilsētas svētku sastāvdaļām, tāpēc gan skatītājiem, gan arī sportistiem pēc sacensībām būs iespējams atpūsties, apmeklējot pilsētas svētku pasākumus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png