profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minirallijā 'Ropaži 2022' uz starta arī Sirmacis, Laipnieks un Ērglis

Go4speed 25.08.2022 - 12:26 Minirallijā 'Ropaži 2022' uz starta arī Sirmacis, Laipnieks un Ērglis
Foto: Raimonds Volonts

Jau šo sestdien, 27. augustā, Ropažu novadā norisināsies ERST Finance minirallija kausa trešais posms. Uz starta minirallijā Ropaži 2022 izies 110 ekipāžas, kuru starpā būs gan vairāki ārvalstu dalībnieki no Igaunijas un Somijas, gan arī tādi Latvijā pazīstami autosportisti kā Ralfs Sirmacis, Kristaps Laipnieks un Edmunds Ērglis.

Minirallija Ropaži 2022 svinīgais starts sestdien, 27. augustā, tiks dots 12:20 Ropažos (Skolas iela 5 k-2), pēc kura dalībnieki dosies pirmajos trīs ātrumposmos “Ropaži 1”, “ERST Finance 1” un “BLAST.LV 1”. Tālāk sekos servisa parks, kas šoreiz izvietots pašā Ropažu centrā, Stadiona ielā, un kurā skatītājiem būs iespēja iepazīties tuvāk gan ar minirallija spēkratiem, gan sacensību dalībniekiem. Pēc servisa parka sportisti vēlreiz aizvadīs pirmajā aplī veiktos ātrumposmus, cenšoties uzlabot savu sniegumu. Sacensību režīmā ekipāžas aizvadīs 23 kilometrus, savukārt kopējā dienas laikā veiktā distance būs virs 100 kilometriem.

Ātrumposmu kartes tiks publicētas sestdien 8:00 no rīta gan www.minirallijs.lv dokumentu sadaļā, gan minirallija sociālajos tīklos, tādējādi skatītājiem būs iespēja operatīvi izvēlēties labākos skatupunktus. Jāatzīmē, ka pēdējos gados sportistiem minirallijā Ropaži nācās cīnīties ar lietu un ļoti slideniem apstākļiem, tomēr šīs nedēļas laika prognozes rāda siltu un sausu laiku. Līdz ar to sestdien Ropažu novada ceļos sagaidāmas skaistas un ātras cīņas visās 11 ieskaitēs.

Īpaši aizraujošas un atraktīvas cīņas solās šoreiz būt 2WD ieskaitē, jo paredzams, ka par uzvaru savā starpā cīkstēsies Ralfs Sirmacis, Gvido Rozenblūms, Kristaps Laipnieks un Kristaps Lāms. Sirmacis pirmajā posmā Gulbenē izcīnīja uzvaru, tomēr Vecpiebalgā sekoja izstāšanās. Rozenblūms šosezon izcēlies ar stabilu sniegumu un diviem pjedestāliem, kas ļāvis ieņemt 2WD klases līdera pozīciju, tomēr viņš noteikti ir motivēts beidzot izcīnīt sezonas pirmo uzvaru. Laipniekam ar miniralliju Ropažos vēl ir atvērti rēķini – 2020. gadā tika piedzīvota avārija, savukārt pagājušajā gadā ātrākās vientilta piedziņas titulu viņam atņēma 20 sekunžu sods. Par pārsteidzošu uzvaru Vecpiebalgā parūpējās Lāms, pārspējot iepriekš minētos Laipnieku un Rozenblūmu, līdz ar to viņš arī Ropažos noteikti pieskaitāms pie favorītiem.

Ātrākajā ielas ieskaitē – 4WD+ – šoreiz uz starta neizies pirmo divu posmu uzvarētājs Mārtiņš Ločmelis, kurš pēc vairākām veiksmīgām sezonām minirallijā ir spēris nākamo soli un pārgājis uz lielo ralliju. Tādējādi 4WD+ klasē Ropažos noteikti redzēsim jaunu uzvarētāju – starp favorītiem uz uzvaru minami sezonas līderi Elmārs Aukšmuksts, Māris Erts un Raivis Balodis. Par atraktīvu sniegumu noteikti parūpēsies arī BUGGY klase, kurā šoreiz uz starta izies piecas ekipāžas.

Kā iepriekš minēts, sacensību starts tiks dots 12:20, savukārt finišs pirmajai ekipāžai paredzēts ap 16:45. Apbalvošanas ceremonija un sacensību noslēgums plānots ap 19:50. Ja starts Ropažos tiks dots Skolas ielā 5 k-2, tad sacensību apbalvošana norisināsies Sporta ielā 2. Par minirallija uzņemšanu Ropažos īpašu paldies jāizsaka Ropažu novada pašvaldībai, bez kuras atbalsta šīs aizraujošās sacensības nebūtu iespējamas. Visa informācija par miniralliju un aktuālo posmu ir pieejama seriāla mājaslapā www.minirallijs.lv. Tur iespējams iepazīties arī ar visiem oficiālajiem dokumentiem, tāpat arī pieejams ceļvedis gan potenciālajiem dalībniekiem, gan minirallija skatītājiem.

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png