profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kartinga čempionāta 2. posmā aizraujošas cīņas DD2 un Rotax MiniMax klasē

Go4speed 17.05.2011 - 21:34 Kartinga čempionāta 2. posmā aizraujošas cīņas DD2 un Rotax MiniMax klasē
Jānis Saļms/Go4speed

Nedēļas nogalē „Swedbank" kartodromā Kandavā norisnājās Latvijas kartinga čempionāta 2.posms. Aizraujošākās cīņas notika DD2 un Rotax MiniMax klasēs, kas arī kļuva par skatamākajiem un baudāmākajiem braucieniem, vēsta portāls „Kartings.org".

Sacensībās startēja ne vien Latvijas kartingisti, bet arī sportisti no Lietuvas un Igaunijas. Savukārt debiju Kandavā piedzīvoja demokrātiskā Brīvā klase.

Micro klasē startēja četri Latvijas jaunie sportisti vecumā no 6 līdz 10 gadiem. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Roberts Vītols („Provento Racing"), otrais bija Gustavs Māliņš („MRG Racing"), bet trešais finišēja Mikus Jasevičs („JTSVC - Texaco"). Šajās  sacīkstēs debitēja arī jaunais „Steinerts RT" braucējs Dāvis Melnis, kurš kuram pirmajās sacensībās arī atzīstams sniegums. Kopvērtējumā līderis tagad Vītols un visticamāk, ka viņam izcīnīt Latvijas čempiona titulu varētu vienīgi kaimiņvalstu braucēji.

Rotax Mini Max klasē atkal uzvaras abos braucienos čempionam Ernestam Veismanim („Steinerts RT"), abos braucienos otrais šoreiz iepriekšejās sezonas Micro klases čempions Mihails Budovskis („MRG Racing"), bet trešais Mārtiņš Sesks no „Kika Motorsport".

Rotax Max Senior klasē abos braucienos vieglas uzvaras tika paredzētas Mārtiņam Steinertam no Steinerts RT, tomēr finālā tehniska defekta dēļ viņš uz starta neizgāja un savu pirmo uzvaru izcīnīja Ingus Žvibulis, kurš sōibrīd ir arī kopvērtējuma līderis. Otrais finišēja Uldis Timaks no MS kartinga skolas, bet trešajā vietā Sintija Eisaka („Kika Motorsport").

Šoreiz Rotax Max Senior klases brauciens tika apvienots ar debitējošo Brīvās klases braucienu, kur startam pieteicās 4 dalībnieki. Pārliecinoši uzvarēja kartingā ļoti pieredzējušais Kristaps Gasparovičs („JTSVC - Texaco"), otro vietu izcīnīja Mihails Bļinovs - Kaļiņingradietis ar Lietuvas licenci, bet trešais Gasparoviča komandas biedrs Andris Lācplēsis.

Kopā brauca arī abas DD2 klases un trīs KZ2 braucēji, kopumā uz starta šajā braucienā izgāja 14 dalībnieki un tas, protams, bija sacensību galvenais starts. Rotax Max DD2 klasē priekšfinālā uzvarēja Mārtiņš Lapiņš no RKV Racing, bet finālā viņu pārspēja Konstantīns Calko („Kika Motorsport"), trešais Henrijs Grūbe no „Steinerts RT". Rotax Max Masters DD2 klasē, šoreiz pārāki bija abi pieredzejušie lietuvieši - uzvarēja Sauļus Pocēvičus, bet otrais Vitālijs Gudzenko, trešajā vietā Baltijas kausa pirmā posma uzvarētājs Anrijs Lembergs no MRG Racing.

KZ2 klasē trīs dalībnieku kon kurencē lielisku sniegumu demonstrēja Juris Zalītis (JTSVC - Texaco), kurš izcīnīja uzvaru. Komandām šoreiz pie uzvaras tika lielākā Latvijas komanda „Kika Motorsport".


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png