profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Madonā atklās 'LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartinga kausa' ceturto sezonu

Go4speed 17.05.2019 - 20:59 Madonā atklās 'LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartinga kausa' ceturto sezonu
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 17. un 18. maijā Madonā startē “LMT Autosporta akadēmijas (LMT AA) Skolu kartinga kausa” ceturtā sezona. Tajā par uzvaru piecos sacensību posmos sacentīsies 15 mācību iestāžu un jaunrades centru kartingu komandas no visas Latvijas. Vienlaikus Madonā tiek atklāta arī inovatīvā “LMT Elektrokartingu čempionāta” otrā sezona.

Dainars Dambergs, LMT AA vadītājs: “Aizvadītā sezona iezīmēja jaunu ēru “LMT Autosporta akadēmijas” darbībā – Latvijā notika pirmais elektrokartingu čempionāts pasaulē, piesakot mūsu kā e-autosporta līderu potenciālu. Šosezon plānojam to stiprināt, skolēniem padziļināti apgūstot autosporta inovācijas un iepazīstinot ar e-autosportu arī plašāku sabiedrību. Tāpēc šovasar elektrokartinga sacensības pirmo reizi rīkosim arī Jauniešu Olimpiādes ietvaros Jelgavā un Rīgas pilsētas svētkos”.

LMT Autosporta akadēmijas Skolu kartingu kausa 2019” dalībnieki ir Siguldas novada jaunrades centra “Moto darbnīca”, Priekuļu tehnikums, Smiltenes tehnikums, Saldus bērnu un jaunatnes centrs, Ventspils tehnikums, Lauksaimniecības tehnikums un tā Saulaines teritoriālā struktūrvienība, PIKC Liepājas Valsts tehnikums, Jelgavas Amatu vidusskola, PIKC Rīgas Tehniskā Koledža, Aizkraukles profesionālā vidusskola, Malnavas koledža, RVT Krāslava, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Ropažu vidusskola. Desmit no šīm komandām startēs arī “LMT Elektrokartingu čempionātā”.


Publicitātes foto

““LMT AA Skolu kartinga kausa” jaunās sezonas dalībnieki ir ieguldījuši ievērojamu darbu, šoziem gatavojoties sacensību posmiem – apgūstot elektrokartingu programmēšanas pamatus, trenējoties gan trasēs, gan profesionālā autosporta simulatorā. Tāpēc šosezon ir gaidāmas patiesi aizraujošas sacensības. Un konkurence aizvien pieaug, jo “LMT Elektrokartingu čempionāta” komandām šosezon pievienojušies Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas audzēkņi, kuri jau sagatavošanās posmā parādījuši inovatīvu pieeju autosporta tehnoloģijām. Tāpat arī šogad notiks gan treniņnometnes visā Latvijā, gan arī jaunieši saņems personības izaugsmes trenera atbalstu motivācijas stiprināšanai,” stāsta Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs.

“LMT Autotransporta akadēmijas” ģenerālsponsors jau devīto gadu ir Latvijas Mobilais Telefons, un to atbalsta Latvijas Automobiļu federācija. “LMT AA Skolu kartinga kausa” un “LMT Elektrokartinga čempionāta” mērķis ir iedvesmot tehnikumu, vidusskolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam.
Plašāka informācija, “LMT AA Skolu kartingu kausa” un “LMT Elektrokartingu čempionāta” nolikumi, kā arī sacensību kalendārs pieejams LMT AA interneta vietnē, sociālo tīklu platformās Twitter un Facebook.

Informāciju sagatavoja:
Ilona Kokola

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png