profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valters Zviedris izcīna 5.vietu Itālijā

Go4speed 11.04.2019 - 12:21 Valters Zviedris izcīna 5.vietu Itālijā
Publicitātes foto

Jūrmalas autosportists, pieckārtējs Latvijas čempions kartingā un Latvijas sporta meistars Valters Zviedris šī gada sacensību sezonu uzsācis ar izcīnīto 5. vietu Rotax Centrāleiropas 1. posma sacensībās kartingā, kuras no 6. līdz 7. aprīlim norisinājās Adrijā, Itālijā. Uz šīm sacensībām Valtera klasē - “RM DD2”, bija ieradušies 29 sportisti no 12 valstīm: Itālijas, Ungārijas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Baltkrievijas, Somijas, Igaunijas, Grieķijas, Slovēnijas un seši sportisti no Latvijas – Valters, Ričards Šubeckis, Krists Ziders, Tomass Birstiņš, Matīss Maļinovskis un Zane Mēnese. Tas nozīmēja to, ka konkurence šajā kartingu klasē bija ļoti sīva, jo uz starta bija arī daudzi starptautiskās sacensībās rūdīti šīs klases sportisti. Pavisam uz šīm sacensībām dažādās klasēs bija ieradušies vairāk nekā 200 sportisti.

Jātazīmē, ka Valteram šī bija debijas sacīkste jaunā kartu klasē – Rotax DD2, kura ir aprīkota ar pašiem jaudīgākajiem Rotax 34 Zs kartinga dzinējiem ar diviem pārnesumiem. Jūrmalnieks šogad kartinga sacensībās pārstāvēs “Birel ART Baltics” komandas krāsas un startēs ar Itālijā ražotu Birel ART kartu. Kvalifikācijas brauciens, kurš norisnājās sestdienas vakarpusē, Valteram nebija tas labākais un, lai gan no līdera soma Jusso Pantilas jūrmalnieks atpalika tikai nieka 0,437 sekundes, tas deva tikai 15.vietu uz starta pirmajam no trim sacensību braucienam jeb priekšfinālam.


Publicitātes foto

Svētdienas rīts sākās ar lietainiem laikapstākļiem, kas mūsu sportistam nāca tikai par labu. Jau priekšfinālā Valteram izdevās pakāpties no 15.vietas uz 5.vietu, bet finālbraucienā uz kādu brīdi iesaistoties cīņā pat par uzvaru. Beigās Valteram izdevās finišēt 3.vietā. Pedējais noslēdzošais Superfināla brauciens jau norisinājās sausos laikapstākļos un, startējot no trešās starta vietas, Valters uz vairākiem apļiem pat nonāca otrajā vietā, bet karta regulējums sausiem laika apstākļiem nebija tik labs kā braukšanai pa lietu, un gan Valtera, gan mūsu komadas biedra Krista Zidera kartiem acīmredzami trūka ātrums izejās no trases asajiem pagriezieniem, tādēļ līdz brauciena beigām vairāki sportisti apdzina Valteru un finišs tika sasniegts vien 9.vietā.

Sacensību rezultāti tika noteikti pēc visos trijos braucienos iegūto punktu kopsummas, kur sakrātie 106 punkti Valteram deva 5.vietu gan šajās sacensībās, gan Rotax Centrāleiropas kopvērtējumā pēc pirmā posma. Par Posma uzvarētāju un kopvērtējuma līderi kļuvis Peters Bezels, kuram ar tik pat iegūtajiem punktiem – 116, seko viņa brālis Jakubs Bezels. Trešajā vietā Austrijas sportists Manuels Tenšerts ar 111 punktiem. Ceturtais ar tik pat punktiem kā Valteram - 106, pieedzējušais Slovēnijas sportists Ksens De Rīvs. Otrs labākais no Latvijas sportistiem šajā klasē bija Valtera komandas biedrs Krists Ziders, kurš ar iegūtajiem 94 punktiem izcīnīja 9.vietu.


Publicitātes foto

Nākamās sacensības Latvijas sportistiem Valteram Zviedrim, Tomasam Birstiņam, Patrikam Noelam Ločmelim un Matīsam Maļinovskim paredzētas Genkā, Beļģijā, kur no 19. līdz 21. aprīlim norisināsies “Rotax Euro Trophy” atklāšanas posms, un uz kuru jau pieteikušies 137 sportisti no visām Eiropas malām. Latvijā Valteru sacīkšu trasē varēsiet redzēt starptautiskās autošosejas sacensībās “De Walt Grand Prix”, kuras no 10. līdz 12. maijam norisināsies Rīgā, Biķernieku autotrasē, kur jūrmalnieks startēs ar atraktīvo “Legend Cars” sporta automašīnu. Nāciet un atbalstiet klātienē!

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png